Манчестър Юнайтед се разправи с Нотингам Форест и е на първи финал в ерата "Тен Хаг"


Манчестър Юнайтед се разправи с Нотингам Форест и е на първи финал в ерата "Тен Хаг"
Снимка: Getty Images

1466 0

Манчестър Юнайтед се класира на финал за Карабао Къп, след като успя да победи Нотингам Форест във втория мач от полуфиналите между двата тима. Момчетата на Ерик тен Хаг се наложиха с 2:0 и с общ резултат от 5:0 се класират за решаващия сблъсък на "Уембли".

Първата част на "Олд Трафорд" мина под егидата на домакините. В 28-ата минута Каземиро бе близо до гола, но бе отказан от Уейн Хенеси. Десет минути по-късно пък Антони опита да вкара от границата на наказателното поле, но ударът му мина над напречната греда. В добавеното време Ваут Вегхорст имаше шанс да отбележи, но топката мина покрай гредата.

През второто полувреме "дяволите" отново установиха доминация, а положения бяха пропуснати от Вегхорст, Алехандро Гарначо и Маркъс Рашфорд. В крайна сметка резултатът бе открит в 73-ата минута от Антони Марсиал, който бе на точното място в точното време, за да направи голова добавка. Само 3 минути по-късно пък Фред се разписа и удвои преднината на "червените". 

Нотингам се опита да вкара почетното попадение, но така и не успя да стигне до него, като в 82-ата минута бяха пропуснати страхотни шансове от Данило и Сам Съридж.

Финалът е по-късно този месец (26 февруари), а там Юнайтед ще се изправи срещу амбициозния отбор на Нюкасъл, който стигна до него след победа над Саутхямптън на полуфинала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички