Манчестър Юнайтед реже от трансферния бюджет


Манчестър Юнайтед реже от трансферния бюджет
Снимка: Getty Images/Guliver

2057 0

Трансферният бюджет, с който ще разполага треньорът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще бъде намален. Причината е, че „червените дяволи“ се надяваха да набавят средства за нови попълнения чрез продажбата на някои ненужни играчи, но не могат да им намерят купувачи.

Норвежкият наставник се опитва да се раздели за постоянно с някои от футболистите си под наем като Маркос Рохо и Крис Смоулинг. Алексис Санчес, който е под наем в Интер, е друг от играчите, които не влизат в плановете на Солскяер. Юнайтед трудно ще успее да намери купувач на чилиеца, тъй като нито един отбор няма желанието да плаща заплатата му от 450 хиляди паунда на седмица. Рохо и Смоулинг обаче могат да бъдат продадени по-лесно и да донесат така желаните финанси на „Олд Трафорд“. Английският бранител впечатлява с изявите си в Рома, а тимът от Серия А желае да го запази и след края на сезона. Рохо пък се завърна в бившия си тим Естудиантес, след като негово преминаване под наем в Евертън пропадна.

Пандемията от коронавирус обаче може да свали цените на футболистите или да се стигне до това, техните наеми да бъдат продължени с още една година. Това не са добри новини за Манчестър Юнайтед и Солскяер, който иска да вземе нападател от световна класа по време на летния трансферен прозорец и вече е набелязал Тимо Вернер и Муса Дембеле като някои от основните си цели. А ето какъв трансфер успя да осъществи Юнайтед през последните дни.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички