Манчестър Юнайтед отрече слуховете за Европейската Суперлига


Манчестър Юнайтед отрече слуховете за Европейската Суперлига
Снимка: Getty Images/Guliver

1086 0

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд отрече твърденията, че клубът е сред инициаторите на идеята да се сформира нов Европейска Суперлига, в която да участват най-големите отбори в Европа и да замести Шампионската лига.

Информацията за това се появи в медиите вчера и веднага предизвика остра реакция от страна на УЕФА, но Уудуърд успокои европейската футболна централа. "Видях тези статии и нямам представа на какво се базират. Нямаме какво да кажем по темата. С УЕФА и Асоциацията на европейските клубове работим по потенциалните промени в Шампионската лига от 2024 година нататък. Преди два или три дни имаше публикации дали Шампионската лига не може да се увеличи на 36 отбора, Участваме активно в тези разговори", обясни Уудуърд.

Той допълни, че Юнайтед иска да има водеща роля при евентуална финансова реформа на Висшата лига, която да помогне на отборите от долните дивизии. "Силно вярваме, че трябва да подкрепяме английската футболна пирамида, както в краткосрочен план във връзка с проблемите от пандемията, така и в дългосрочен план. Трябва да направим така, че огромният успех на Висшата лига да бъде подсилен, но и да подсигурим оцеляването на футболната пирамида в едно бързо променяща се медийна среда", каза Уудуърд.

Междувременно ръководството на Манчестър Юнайтед регистрира големи финансови загуби заради коронавируса (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички