Манчестър Юнайтед блокира сериозна кибератака


Манчестър Юнайтед блокира сериозна кибератака
Снимка: Getty Images/Guliver

1320 0

Отборът на Манчестър Юнайтед е бил обект на "сложна" кибератака, но защитните системи на клуба са блокирали нападението, съобщиха "червените дяволи". От клуба са уверени, че няма пробив на личните данни на феновете и партньорите на отбора, които са в базата данни. Медийните канали, уебсайтът и официалното приложение на клуба не са засегнати от атаката.

"Клубът предприе бързи мерки, за да ограничи атаката и работи с експерти по разследването на инцидента. Подобни атаки са репетирани от клуба и има изготвени подробни протоколи и процедури. Нашата кибер защита идентифицира атаката и изключи засегнатите системи, за да ограничи щетите и да предпази информацията", заявиха от "Олд Трафорд".

"Към момента нямаме информация да са засегнати личните данни на нашите фенове и клиенти. Всички критични системи, нужни за провеждането на мач на "Олд Трафорд", са обезопасени и в действие", допълниха от клуба.

Тази вечер от 22:00 часа Манчестър Юнайтед приема Уест Бромич Албиън в мач от деветия кръг на Висшата лига. Наскоро капитанът на "дяволите" Хари Магуайър открои любопитна причина за това защо хората не желаят Юнайтед да играе добре (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички