Манчестър Юнайтед би Бърнли и се качи на върха във Висшата лига дни преди дербито с Ливърпул


Манчестър Юнайтед би Бърнли и се качи на върха във Висшата лига дни преди дербито с Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

3243 0

Манчестър Юнайтед победи Бърнли в отложен двубой от 1-ия кръг на английската Висша лига. "Червените дяволи" надделяха с 1:0, а със спечелената среща изместиха големия враг Ливърпул от върха и оглавиха класирането с 3 точки пред мърсисайдци.

Футболистите на Оле Гунар Солскяер владееха топката в по-голямата част от времето, но трудно намираха празните пространства при добре групираната отбрана на съперника. Все пак, макар и към края на двубоя, Пол Погба успя да вкара така важното попадение, след като стреля красиво от въздуха и оползотвори подаване на Маркъс Рашфорд.

Успехът бе много важен за Юнайтед, който само след няколко дни ще трябва да брани първото място срещу шампиона - тимът, който е най-близо до тях, големият съперник - Ливърпул. Голямото дерби на Англия е в неделя, 17 януари, от 18:30 часа българско време.

СЪСТАВИ

Бърнли: Поуп, Барнс, Брейди, Браунхил, Гудмундсон, Лоутън, Мий, Питърс, Уестууд, Тарковски, Ууд

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Баи, Магуайър, Шоу, Матич, Фернандеш, Погба, Рашфорд, Марсиал, Кавани

ВТОРО ПОУВРЕМЕ

6 минути след началото на втората част Погба демонстрира отлични технически и физически умения и се пребори с 3-ма противникови футболисти, а след развитието на атаката Марсиал намери Кавани в наказателното поле, като уругваецът бе на отлична позиция, но стреля слабо и не преодоля Поуп.

71' - 0:1! След като през цялото второ полувреме Юнайтед бе обградил своя съперник в наказателното му поле и устремено търсеше гола, то той падна 20-ина минути преди края. Рашфорд центрира отдясно към Пол Погба, който от въздуха намери топката, тя рикошира в противников играч, след което мина между краката на Поуп и влезе в мрежата му.

В последните минути на двубоя домакините се активизираха и започнаха да търсят изравнителното попадение. В 87-ата минута Баи се намеси ключово и спаси своя отбор, след като блокира изстрел на противников играч. В следващите минути Бърнли определено можеше да вкара, но неточни отигравания и липса на шанс ги лиши от това.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първата половина от частта Манчестър Юнайтед владееше повече топката, но домакините създадоха повече голове положение, като най-доброто такова дойде в 22-рата минута, когато след удар от зоната на дузпата топката рикошира и без малко не попадна във вратата на гостите. "Червение дяволи" пък отговориха с добър шанс пред Марсиал в 25-ата минута, но нападателят стреля неточно отблизо с по-слабия си ляв крак.

В 36-ата минута гостите успяха да реализират. Люк Шоу центрира отляво към Хари Магуайър, който насочи с глава топката във вратата на Бърнли. Повторенията обаче показаха, че защитникът си помогна с ръка и натисна Питърс. Заради това попадението бе отменено.

В самия край на полувремето Юнайтед бе близо до това да се разпише. Антони Марсиал реши да стреля отдалеч, като го стори по техничен начин, но Ник Поуп имаше достатъчно време да се премести и да избие удара.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Сезонът за Манчестър Юнайтед може да се преобърне напълно, след като всичко изглеждаше безнадеждно при разочароващото отпадане в групите на Шампионска лига. "Червените дяволи" записаха силна серия във Висшата лига, която изведнъж ги направи доста сериозни претенденти за титлата (подпомогнати и от непостоянните изяви на останалите на върха).

Сега футболистите на Оле Гунар Солскяер ще наваксат по двубои, след като почиваха в първия кръг за кампанията поради участието си в Европа през миналия сезон. Съперник на тима е отбор, който ще се бори за своето спасение - Бърнли.

Юнайтед изглежда абсолютният фаворит, но неведнъж точно в такива двубои е допускал големи издънки. Този път обаче залогът е твърде голям, за да бъде допуснат провал, а именно - първото място във временното класиране с преднина от 3 точки срещу големия враг - Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички