Манчестър Сити възнаграждава Холанд с нов договор и премахва умопомрачителна клауза


Манчестър Сити възнаграждава Холанд с нов договор и премахва умопомрачителна клауза
Снимка: Getty Images

3207 0

Голямата звезда на Манчестър Сити Ерлинг Холанд е напът да бъде възнаграден с нов контракт от управата на "гражданите". На "Етихад" не искат да губят норвежеца в близкото бъдеще и са готови да го задържат за по-дълго, информира авторитетният източник "The Athletic".

Подробностите около новия договор на "гражданите" за норвежкия вундеркинд все още не са известни, сигурно е, че той ще получава по-висока заплата, но най-важното е премахването на трансферната клауза, която Холанд има в момента към настоящия договор .

Холанд може да напусне следващото лято срещу 170 милиона евро, след 1 юли 2024 година, като за тази клауза вече беше подчертано на няколко пъти, че Реал Мадрид ще я активира.

Според "The Athletic" клаузата била свързана с бъдещето на Пеп Гуардиола, който междувременно подписа нов договор, а Холанд иска да продължи да играе под неговото ръководство, така че сега Сити планира да премахне клаузата и по този начин да "бетонира" оставането на централния нападател на "Етихад", като по този начин да "затвори вратата" за потенциалните купувачи като Реал Мадрид.

Холанд пристигна от Борусия Дортмунд през лятото за 75 милиона евро. Той счупи редица голови рекорди за отрицателно време, а наскоро се нареди до големи имена като Анри, Роналдо и Суарес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички