Манчестър Сити устоя на финалния щурм на Уулвс и стартира с победа във Висшата лига


Манчестър Сити устоя на финалния щурм на Уулвс и стартира с победа във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2099 0

Отборът на Манчестър Сити стартира с победа участието си в новия сезон на Висшата лига. "Небесносините" победиха Уулвърхямптън с 1:3 като гост след много силно първо полувреме и по-колеблива втора част, предизвикана от по-активната игра на "вълците".

"Гражданите" започнаха двубоя на много високи обороти, като успяваха да си създават празни пространства и да ги използват успешно за развитието на своите атаки. В 20-ата минута отбраната на Уулвс се пропука, след като Де Бройне бе фаулиран в пеналтерията. Именно белгиецът реализира отсъдената дузпа.

12 минути по-късно Рахим Стърлинг бе изведен на левия фланг, откъдето центрира по земя към навлизащия на скорост Фил Фодън. Халфът на Сити, който наскоро се забърка в скандал, не срещна трудности да удвои преднината за своя отбор.

Изглеждаше, че Уулвс няма как да отговори на високото ниво на Сити, но през втората част "вълците" излязоха с коренно променена настройка. Домакините успяха да създадат множество чисти голови положения пред вратата на Сити, но така и не успяваха да се доберат до гол.

Едва в 78-мата минута Уулвърхямптън намали изоставането си. Даниел Поденсе демонстрира великолепна техника на десния фланг, а след това предостави перфектното центриране за Раул Хименес, който показа способността си да реализира с глава. Натискът на "вълците" в следващите минути обаче не даде резултат, а вместо това в 95' инкасираха и трети гол, дело на Габриел Жезус.

С победата Манчестър Сити се изкачи в първата половина на таблицата, като е с мач по-малко заради по-късното приключване на миналия сезон и отлагането на двубоя от първия кръг. Уулвс пък регистрира първа загуба през сезона, след като в предишния мач победи Шефилд Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички