Манчестър Сити триумфира в турнира за Купата на Лигата след успех с дузпи срещу Челси


Манчестър Сити триумфира в турнира за Купата на Лигата след успех с дузпи срещу Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

3632 0

Отборът на Манчестър Сити триумфира в турнира за Купата на Лигата след успех над Челси. След нулеви 90' и още 30' от продълженията, се стигна до изпълнение на дузпи, където "гражданите" триумфираха.

В хода на срещата шампионът на Англия бе по-дейният тим на терена, а в продълженията Серхио Агуеро пропусна две отлични положения. Най-чистата ситуация за "сините" пък бе 15' преди края на редовното време, когато Еден Азар изведе Педро, който обаче реши да връща, вместо да стреля.

Tова е шесто отличие за тима от "Етихад", като освен това те защитиха и спечеленото отличие през миналия сезон.

В първите 20' от срещата символичните гости от Манчестър Сити владееха повече топката. "Гражданите" на няколко пъти отправиха и удари към Кепа, но те бяха прекалено леки, за да затруднят испанския страж.

През втората част добрата игра на момчетата на Хосеп Гуардиола продължи. 10' след подновяването на срещата те стигнаха до гол. В този момента обаче съдията Джон Мос получи сигнал в ухото, че ситуацията ще бъде преразгледана с ВАР. Оказа се, че при попадението е имало засада и за това то е отменено.

В 75' момчетата на Маурицио Сари бяха изключително близко до това да поведат в резултата. Еден Азар направи един от пробивите си през центъра на терена и пусна пас в дясно към Педро. Крилото обаче вместо да бие реши да върне към малкото наказателно поле и сгреши, като топката бе изчистена.

В продълженията на мача най-интересните положения отново се откриха пред Манчестър Сити. Серхио Агуеро на два пъти отправи голови удари, но Кепа се намеси отлично, за да опази вратата си.

При изпълнението на дузпите Жоржиньо изпусна, за да даде аванс на Манчестър Сити. Илкай Гюндоган и Серхио Агуеро направиха разликата 2:1, а секунди по-късно и Кепа отрази удар на Сане, за да изравни резултата. Веднага след това обаче Давид Луис нацели десния страничен стълб, а след нето Бернардо Силва даде преднина на Сити - 3:2. Еден Азар успешно преодоля Кепа, но Рахийм Стърлинг бе безкомпромисен с изпълнението си и успехът за "гражданите" бе на лице - трофей.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Луис, Рюдигер, Емерсон, Жоржиньо, Канте, Баркли, Вилиан, Педро, Азар

МАН СИТИ: Едерсон, Зинченко, Лапорт, Отаменди, Уокър, Фернандиньо, Давид Силва, Де Бройне, Бернардо Силва, Стърлинг Агуеро

Преди мача

Преди две седмици Манчестър Сити нанесе звучен шамар по Челси в първенството, където се наложи с 6:0 на своя "Етихад". След срещата пък мениджърът на "сините" от Лондон Маурицио Сари бе спряган за уволнение.

Италианецът получи срок от два мача - този срещу Манчестър Юнайтед за ФА Къп и този срещу Манчестър Сити днес, като трябва да спечели поне едната среща, за да запази работата си на "Стамфорд Бридж". Тимът му загуби от "червените дяволи" и отпадна за ФА Къп, което значи, че днес Челси ще търси задължителен успех срещу шампионите на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички