Контузии, отменен автогол и предпазливост лишиха "Олд Трафорд" от зрелище в дербито на Англия


Контузии, отменен автогол и предпазливост лишиха "Олд Трафорд" от зрелище в дербито на Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

5003 0

Голямото дерби на Англия между съставите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул завърши без попадения. Двубоят от 27-я кръг на Висшата лига бе изигран на "Олд Трафорд", а прекалената предпазливост на двата отбора лишиха феновете от зрелище и попадения в мача.

Сблъсъкът ще бъде запомнен с абсолютно прецедентните принудителни смени, които бяха извършени през първото полувреме в рамките на само 20 минути. "Червените дяволи" използваха и трите си смени през първата част след контузии на Ерера, Мата и Лингард, докато за гостите Роберто Фирмино трябваше да напусне терена. 

Играта се накъса, а с това и атаките на двата отбора. През втората част не се стигна до особено опасни ситуации. В едно от положенията пред вратата на Давид Де Хеа Жоел Матип падна в наказателното поле, а гостите претендираха за дузпа, но главният арбитър остави играта да продължи.

Малко по-късно отново Жоел Матип бе в центъра на събитията. Бранителят си отбеляза автогол, но той бе отменен, тъй като бе отсъдена засада на играч на домакините, който отправи топката към бранителя на Ливърпул. 

Първо полувреме

Преди първия съдийски сигнал двата отбора и привържениците по трибуните отдадоха чест на легендарния мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик Харисън, който почина по-рано през месеца.

Още в първите секунди на двубоя се стигна до спорно положение в наказателното поле на Манчестър Юнайтед. Защитник на "дяволите" върна топката с крак към Давид Де Хеа, а стражът си позволи да докосне топката с ръка. Главният арбитър отсъди непряк свободен удар в полето на Юнайтед, но мърсисайдци не успяха да се възползват от добрата ситуация.

В 15' централният защитник на мърсисайдци Жоел Матип направи типичния за него пробив през центъра и успя да стигне чак до наказателното поле на Давид Де Хеа, където бе фаулиран от Андер Ерера. При последвалия свободен удар от границата на полето Мохамед Салах изпрати топката над вратата.

След само 20 минути игра Оле Гунар Солскяер бе принуден да извърши първата си смяна. Андер Ерера получи травма, а на негово място се появи Андреас Перейра. Маркъс Рашфорд и Хуан Мата също показаха, че изпитват болки, но за момента остават на терена.

След четири минути все пак домакините бяха принудени да извършат още една смяна. Хуан Мата напусна терена, отново заради контузия, а Джеси Лингард зае неговото място на терена. Рашфорд засега остава на игрището. Междувременно Джеймс Милнър бе първият играч в големия сблъсък, който получи жълт картон от главния арбитър заради нарушение срещу Пол Погба.

В 31' мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също извърши принудителна смяна. Роберто Фирмино получи травма в областта на глезена, което наложи излизането му от терена и влизането на Даниел Стъридж в игра.

В 37' Пол Погба си освободи пространство, след което отправи удар към вратата на Алисон, но Върджил Ван Дайк успя да изчисти топката с глава в ъглов удар. Това бе едно от малкото положения за домакините до момента в мача, който се накъса от принудителните смени и нарушенията.

Три минути по-късно обаче "дяволите" стигнаха до най-чистото си положение през първото полувреме. Ромелу Лукаку овладя топката на границата на наказателното поле, залъга, че ще стреля, и в следващия момент пусна извеждащ пас за Джеси Лингард фронтално срещу Алисон. Бразилският страж обаче се справи брилянтно, изпреварвайки Лингард в единоборството между двамата.

При въпросната ситуация Джеси Лингард, който се появи като резерва в мача, получи травма, а това означаваше четвърта принудителна смяна в мача в рамките на само едно полувреме. Алексис Санчес замени контузения Лингард.

Секунди преди изтичането на редовните 45 минути, Ромелу Лукаку застраши вратата на Ливърпул, отправяйки удар с глава от близко разстояние, но стражът на гостите - Алисон, улови топката. Това бе и последната опасна ситуация за двата отбора през първото полувреме.

Второ полувреме

В първите минути на втората част домакините стигнаха до няколко статични положения, но на два пъти защитата на Ливърпул умело остави съперника си в засада. След 10 минути не се стигна до особено добри положения пред някоя от двете врати.

Мърсисайдци постепенно започнаха да контролират топката във все по-голям процент от времето на игрището, но въпреки това не стигаха до опасни положения. Двата отбора не поемат големи рискове и играят по-прибрано, отколкото през първата част.

В средата на полувремето, след изпълнение на ъглов удар в наказателното поле на домакините, Жоел Матип бе подпрян с ръце от противников футболист, а мърсисайдци поискаха дузпа. Главният арбитър обаче подмина ситуацията, оставяйки играта да продължи.

Впоследствие капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън бе заменен от Джердан Шакири, а англичанинът сякаш не остана удовлетворен от смяната. Халфът подмина Юрген Клоп при смяната, а след това германецът се скара на своя играч и си стиснаха ръцете.

Минута по-късно Жоел Матип си отбеляза автогол след пряк свободен удар и центриране в наказателното поле на гостите, но страничният рефер вдигна флага за засада, с което бе и отменено попадението за "дяволите".

Последната смяна на Юрген Клоп в мача бе за Мохамед Салах. Голямата звезда на "червените" много рядко бива заменен в мачовете на своя отбор, но Юрген Клоп предпочете да "освежи" своя състав с Дивок Ориги.

10 минути преди края на двубоя Ашли Йънг и Джердан Шакири също попаднаха в списъка с жълтите картони, където до момента фигурираше единствено името на Джеймс Милнър. В 90' Крис Смолинг се оказа в добро положение за гол в наказателното поле на Ливърпул, но бранителят закъсня да засече топката след остро центриране.

Преди мача

Отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул отново ще премерят сили в най-голямото дерби на Острова. "Червените дяволи" приемат срещата на своя "Олд Трафорд".

СЪСТАВИ:

МАН Ю: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Матич, Ерера, Погба, Марсиал, Рашфорд, Мата
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Хендерсън, Салах, Фирмино, Ма

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Мактоминей, Ерера, Погба, Лукаку, Рашфорд, Мата

Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Милнър, Фабиньо, Вайналдум, Хендерсън, Салах, Фирмино, Мане

През декември двата тима се срещнаха на "Анфийлд" и след победата на мърсисайдци, съперникът им уволни Жозе Моуриньо и назначи Оле Гунар Солскяер. В този момент започна и прераждането на 20-кратните шампиони на Англия. От тогава те записаха редица победи във всички турнир, като имат само едно поражение - с 2:0 от ПСЖ в Шампионска лига. Тимът играе стабилно, а формата на Пол Погба определено прави впечатление.

От своя страна момчетата на Юрген Клоп продължават битката си шампиона Манчестър Сити по пътя към титлата в Англия. Към момента двата тима са с еднакъв резултат на върха в Англия, като шампионите заемат първата позиция заради по-добрата си голова разлика. Мърсисайдци обаче са с мач по-малко, който ще се изиграе именно днес и при успех на "Олд Трафорд", те ще си върнат актива от три точки пред "гражданите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички