Манчестър Сити се подигра с Астън Вила и се доближи до топ 3


Манчестър Сити се подигра с Астън Вила и се доближи до топ 3

649 0

Носителят на Купата на лигата Манчестър Сити реагира по най-добрия начин на поражението с 0:3 от Ливърпул в последния кръг на английската Висша лига. "Гражданите" разкъсаха почти сигурния изпадащ Астън Вила с 4:0 и отново са "в играта" за място в топ 3 след серия от неубедителни резултати.

Първото полувреме на "Етихад" премина под тоталния контрол на домакините, но гол така и не падна. С две отлични спасявания се отчете Брад Гузан, а пропуски направиха Агуеро и Силва. През вторите 45 минути обаче тоталният натиск на "гражданите" даде категоричен резултат.

Още 3 минути след подновяването на играта Яя Туре даде аванс на своите, а след това последваха 2 безответни гола на Серхио Агуеро (50,60). Малко след това на терена се появи Рахийм Стърлинг, който в 66' успя да отбележи. Победата на тима можеше да стане още по-убедителна, но Агуеро пропусна дузпа и с това резултатът не набъбна.

Победата на "гражданите" ги прати на 4-о място с 50 точки, като в момента отборът изостава с 2 точки от Арсенал, а освен това е и с мач по-малко. Шансовете за титлата също не са загубени, тъй като Лестър има 7 точки аванс.

За Астън Вила това е поредната загуба в шампионата, като "виланите" остават на дъното с едва 16 точки и спасението изглежда "мисия невъзможна".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички