Манчестър Сити е бил "план Б" за Хосеп Гуардиола във Висшата лига


Манчестър Сити е бил "план Б" за Хосеп Гуардиола във Висшата лига

2362 0

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола ще стане мениджър на Манчестър Сити след края на настоящата кампания в европейските първенства, но предпочитанията на каталунеца са били за друг отбор от Висшата лига.

Британският журналист и отявлен фен на Арсенал Пиърс Морган разкрива, че му е било казано от доверен източник, че бившият наставник на Барселона е искал да замести Арсен Венгер начело на "артилеристите" след края на настоящия сезон.

Гуардиола дори е водил разговори с представители на лондончани, а идеята му е била Тиери Анри да е пръв негов асистент. Двамата пазят добри взаимоотношения още от периода, в който нападателят играеше за Барселона. До консенсус обаче не се е стигнало, като ръководството на Арсенал най-вероятно ще задържи Венгер и след края на настоящия сезон.

В момента обаче феновете на тима са срещу френския специалист, след като Арсенал "издиша" в спора за титлата и от лидер в началото на 2016 година се смъкна до 3-о място в класирането - на 6 точки зад лидера Лестър.

Освен това за "топчиите" предстои гостуване на Тотнъм, което може да се окаже пагубно за шансовете на тима за титла. Отборът ще е без Петър Чех и Лоран Косшчелни, докато "шпорите" са в пълен състав. Освен това Тотнъм има едва две поражение през сезона у дома - от Нюкасъл  и Лестър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички