Манчестър Сити се подготвя за периода без Гуардиола


Манчестър Сити се подготвя за периода без Гуардиола
Снимка: Getty Images/Guliver

4968 0

В Манчестър Сити вече започват да мислят за бъдещето си. Вече стартираха спекулации, че Пеп Гуардиола може да си тръгне от Манчестър през идното лято. Договорът на испанеца е до 2021-ва година, но от друга страна, каталунецът не се е задържал в нито един клуб повече от четири сезона, а именно този е четвъртият сезон на Пеп начело на Сити.

48-годишният наставник бе начело на Барселона в продължение на 4 сезона, където спечели всички възможни трофеи, включително 3 пъти Ла Лига и 2 пъти Шампионската лига. След това Гуардиола си взе почивка от футбола и пое Байерн Мюнхен през лятото на 2013-та година. С баварския гранд мениджърът спечели 3 пъти Бундеслигата, но така и не успя да триумфира в Шампионската лига. През 2016-та година испанецът застана начело на Манчестър Сити, като за момента е спечелил 2 пъти титлата в Англия и всички възможни местни трофеи, но отново Шампионската лига му се изплъзва.

„Гражданите“ изпитват сериозни проблеми, след като през лятото се разделиха с Венсан Компани. Бившият капитан на Сити изкара 11 години на „Етихад Стейдиъм“, като беше лидер и талисман на отбора. Проблемите за Манчестър Сити могат да станат и по-сериозни през следващия сезон, тъй като още две ключови фигури също ще напуснат клуба – Давид Силва и Фернандиньо.

Ако Гуардиола също реши да напусне, ситуацията би станала кошмарна за „гражданите“ и затова е добре те да започнат да се подготвят за бъдещето още отсега. А самият Гуардиола май също вече се е отчаял за ситуацията в отбора, вижте защо.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички