Расистки скандал беляза и дербито на Манчестър (СНИМКА)

Расистки скандал е белязал дербито на Манчестър между Юнайтед и Сити. От Футболна асоциация на Англия разследват случай с расистки подвиквания към играч на "червените дяволи".

Това се случва, след като в социалните медии се разпространи видео, на което се вижда как има обиди на расова основа към Фред. От тМанчестър Сити са заявили, че "всеки, който е обявен за виновен за расистки обиди", ще бъде наказан с доживотна забрана да посещава мачове. От клуба допълниха, че са информирани за видео в социалните мрежи, което показва как техен фен прави жестове на маймуна към играчи на Юнайтед.

Солскяер се заяде преди дербито: Юнайтед са по-голям клуб от Сити

В днешния ден всички погледи в Англия ще бъдат насочени към “Етихад Стейдиъм“, където от 19:30 един срещу друг ще се изправят отборит...

Инцидентът с Фред се случи по време на втората част, като той бе много възмутен от случилото се. "Все още сме изостанало общество. За съжаление, това се случва на някои стадиони. Случи се тук, случи се в Украйна с мои приятели. Тъжно е, но трябва да сме с високо вдигнати глави и да забравим за това", сподели Фред.

А ето какво каза един от играчите на Манчестър Юнайтед за Солскяер.

 

Още по темата

Please select answer!