Манчестър Сити сбърка! Гладни "вълци" изядоха и спряха победната серия на "гражданите" (ВИДЕО)


Манчестър Сити сбърка! Гладни "вълци" изядоха и спряха победната серия на "гражданите" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3474 0

Манчестър Сити, допусна първо поражение през сезона, губейки с 1:2 от Уулвърхемптън в мач от седмия кръг на Висшата лига. Това бе първо поражение през сезона за тима на Пеп Гуардиола, който може да загуби лидерската си позиция още днес.

Още в 13-ата минута резултатът бе открит. Педро Нето направи чудесен пробив на фланга и потърси свой съотборник в наказателното поле. Подаването обаче рикошира в крака на Рубен Диаш, който си отбеляза злощастен автогол. С перфектно изпълнение от свободен удар Хулиан Алварес изравни в 59', но само 8 минути по-късно Хуанг оформи крайното 2:1 след брилянтна контраатака на домакините.

Сити имаше инициативата през по-голямата част от срещата. Защитната линия на Уулвс обаче стоя доста добре на терена и не позволяваше на подаванията да достигат до Ерлинг Холанд, който да се възползва от тях. 

Сити продължава да е първи в таблицата с 18 точки, но ако по-късно днес Ливърпул надвие Тотнъм, то мърсисайдци ще се качат на върха. На "гражданите" им предстои среща с РБ Лайпциг в Шампионска лига, а на момчетата на Гари О'Нийл домакински мач с Астън Вила.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Сити започна доминирайки на "Молиню" и още в третата минута създаде положение, когато Мануел Аканджи си пробва късмета от далечна дистанция, но ударът му профуча над напречната греда. Само 2 минути по-късно Матеуш Нунеш прати топка в наказателното поле от фланга, но Ерлинг Холанд не успя да я засече и да се разпише. Първият гол падна във вратата на Сити в 13'. Педро Нето проби по фланга и навлезе в наказателното поле. Там реши да комбинира с Куня, а Рубен Диаш пресече подаването с шпагат и за негово нещастие изпрати топката в собствената си врата.

Video edited on Kapwing

Последваха няколко чудесни шанса за Сити. В 28-ата минута Нейтън Аке остана разочарован, след като от близка дистанция дори не уцели вратата. Две минути по-късно пък Фил Фоудън мина през няколко бранители на Уулвс и нанесе прецизен удар, но Жозе Са се намеси подобаващо и отрази.

Последва лек подем в играта на домакините, които създадоха добри положения пред Едерсон, тъй като защитата на "гражданите" започна да се пропуква, но те не бяха толкова сериозни и не затрудниха бразилския страж. Дълбоко в добавеното време преди почивката се откри страхотен шанс за Хуанг от Уулвс, който остана очи в очи с Едерсон, но в последния момент ударът му бе блокиран от Диаш. Само минута по-късно бранителят на Сити стреля с глава, но Са опази вратата си суха.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторите 45 минути стартираха със силни минути за Уулвърхемптън. "Вълците" организираха няколко атаки, но не застрашиха особено Едерсон. Все пак Сити намери път към гола в 59'. Хулиан Алварес изпълни страхотно свободен удар и изравни от близо 20 метра - 1:1.

Video edited on Kapwing

"Гражданите" обаче отново се сринаха в 67'. Защитата на Сити бе хваната неподготвена при контраатака, след която Педро Нето предостави топката на Хуанг, а той от близка дистанция нямаше как да сбърка, за да върне преднината на домакините - 2:1.

Video edited on Kapwing

До последният съдийски сигнал не се случи нищо по-интересно пред нито една от двете врати. Сити доминираше във владението на топката, но добре подредената защитна линия на домакините не даде шанс на момчетата на Пеп Гуардиола да си тръгнат поне с точка.

СЪСТАВИ

Уулвърхемптън: Са, Семедо, Доусън, Килман, Тоти, Аит-Нури, Гомес, Лемина, Хуанг, Куня, Нето

Манчестър Сити: Едерсън, Уокър, Аканджи, Диаш, Аке, Ковачич, Нунеш, Фоудън, Доку, Алварес, Холанд

ПРЕДИ МАЧА

"Гражданите" бяха изненадващо отстранени от Нюкасъл в Карабао Къп и със сигурност ще искат да се върнат обратно към победите в елита на Англия, където заемат първото място със 100-процентов актив от 18 точки след първите шест мача.

Уулвърхемптън пък е на другия полюс. "Вълците" се намират на 16-ата позиция с едва 4 пункта в актива си. След 6 срещи в елита те могат да се похвалят с една победа, равенство и 4 поражения.

През изминалата кампания шампионът на Англия не изпита никакви проблеми срещу Уулвс, побеждавайки и в двата мача помежду им с по 3:0 както на "Етихад", така и на "Молиню".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички