Манчестър Сити с нова грешна стъпка в преследването на Арсенал - спъна се в опашкар


Манчестър Сити с нова грешна стъпка в преследването на Арсенал - спъна се в опашкар
Снимка: Getty Images

1449 0

Манчестър Сити направи нова грешна стъпка в опита си да защити титлата си във Висшата лига. "Гражданите" завършиха наравно 1:1 с опашкаря Евертън, при това на собствен терен, и загубиха точки в преследването на Арсенал.

Ерлинг Холанд изведе домакините в резултата в 24', възползвайки се от асистенция на Рияд Марез. Въпреки че бе по-добрият тим на терена през цялото първо полувреме, Сити не успя да подпечата своето преимущество с още един гол.

"Карамелите" пък се възползваха максимално от първия си точен удар в мача и успяха да изравнят. Това се случи в 64', след чудесен индивидуален пробив на Демарай Грей, дошъл след грешка на Родри.

През първото полувреме домакините имаха осезаемо преимущество, но успяха да вкарат само един гол. Разбира се, той бе дело на Ерлинг Холанд, който реализира своето попадение номер 21 във Висшата лига за сезона.

Това се случи в 24-ата минута, когато, в близост до вратата, Рияд Марез намери норвежеца и той отблизо засече и стреля ниско в средата на мрежата - 1:0! В 44' голмайсторът в двубоя получи жълт картон за остро влизане на съперников играч. Малко преди това "гражданите" стигнаха до удар с глава почти от точката на дузпата на Джон Стоунс, но топката натресе дясната греда.

Евертън успя да изравни буквално с първия си точен удар в мача. В 64-ата минута Демарай Грей се възползва от грешка на Родри в средата на терена и проби отдясно. Стигайки до наказателното поле, нападателят се засуети, но в крайна сметка реши да стреля и прати топката неспасяемо под гредата за изненадващо 1:1.

До края никой от двата тима не успя да стигне до втори гол и да реши мача в своя полза. В 82' обаче "гражданите" бяха близо до това, като съперникът оцеля след поредица от удари и рикошети пред своята врата. В решителния момент от карамбола и Джордан Пикфорд се отчете със спасяване.

Така шампионите вече изостават с 4 точки от лидера Арсенал, които имат и мач по-малко. Евертън пък остава на 16 позиция, но вече с 15 точки, само 1 по-малко от 14-ия Лийдс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички