Манчестър Сити с интерес към бранител на Бенфика


Манчестър Сити с интерес към бранител на Бенфика
Снимка: Getty Images/Guliver

1394 0

Манчестър Сити е започнал преговори за трансфер на защитника на Бенфика Рубен Диас. Очаква се в обратната посока да поеме Николас Отаменди.

„Гражданите“ продължават да търсят нов централен бранител, който да е със силен десен крак, тъй като нямат такъв след напускането на бившия капитан Венсан Компани. Предпочитаният от Гуардиола избор за сърцето на отбраната е Калиду Кулибали от Наполи, но преговорите за сенегалския национал с италианския клуб не вървят добре. Затова сега от „Етихад“ са насочили вниманието си към португалския национал Рубен Диас. Очаква се Бенфика да поиска около 55 милиона евро за 23-годишния защитник.

Диас е наблюдаван от клубните скаутове на Манчестър Сити през последните години, след като направи три силни кампании с екипа на „лисабонските орли“. Николас Отаменди може да бъде „жертван“, за да се намали трансферната сума на бранителя на Бенфика. Другите опции за нов защитник на „гражданите“ са Жул Кунде от Севиля и Хосе Хименес от Атлетико Мадрид. А ето кой играч на Манчестър Сити ще пропусне няколко седмици заради контузия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички