Гуардиола: Разполагам с 13 здрави играчи за мача с Лестър


Гуардиола: Разполагам с 13 здрави играчи за мача с Лестър
Снимка: Getty Images/Guliver

1454 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че разполага само с 13 здрави играчи за предстоящия двубой с Лестър Сити в неделя, като със сигурност ще трябва да попълни групата за мача с футболисти от школата на тима.

Вчера "гражданите" победиха Борнемут с 2:1 в мач от третия кръг на Карабао Къп, като Гуардиола заложи на много от юношите на клуба, включително и 17-годишният син на бившия футболист на Стоук Сити Рори Делап - Лиам, който отбеляза единия гол.

Почти сигурно испанският специалист ще прибегне до младоците и в срещата с Лестър. "В момента ситуацията е такава, че разполагаме само с 13 здрави играчи от първия отбор. Имаме нужда от академията, не само за тренировъчните сесии. Те могат и да участвам в мачовете. С проблемите, които имаме в атака, разбира се, че Лиам ще остане с групата и ще преценим дали ще го използваме", коментира след успеха Гуардиола.

Голмайсторът на Сити Серхио Агуеро ще е извън терените още приблизително два месеца, след като се подложи на операция на коляното, а извън сметките са още Аймерик Лапорт, Бернардо Силва, Илкай Гюндоган, Жоао Кансело и Александър Зинченко.

Манчестър Сити приема Лестър в мач от третия кръг на Висшата лига в неделя от 18:30 часа българско време, като срещата ще може да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички