Гуардиола остана без нападатели, Жезус също се контузи


Гуардиола остана без нападатели, Жезус също се контузи
Снимка: Getty Images/Guliver

1733 0

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола загуби пореден основен футболист, след като стана ясно, че нападателят Габриел Жезус също е с травма и няма да играе поне 3 седмици. Бразилецът е получил контузия в двубоя срещу Уулвърхемптън в началото на седмицата.

Новината за травмата на Жезус дойде от Бразилската футболна федерация, която обяви, че нападателят няма да бъде на разположение за мачовете на „Селесао“ срещу Боливия и Перу на 9-ти и 13-ти октомври. Липсата на Жезус означава, че Гуардиола остава без централен нападател за поне три мача – двубоите от Висшата лига срещу Лестър и Лийдс Юнайтед и сблъсъка срещу Бърнли от Карабао Къп. Причината е, че другият основен реализатор в тима на „гражданите“ Серхио Агуеро се възстановява от контузия в коляното. Очаква се аржентинският голмайстор да бъде готов за игра най-рано след 7 седмици.

По този начин единственият чист централен нападател в отбора остава юношата на Манчестър Сити Лиъм Делап. Вчера ирландският футболист стартира първия си професионален мач за „гражданите“ срещу Борнемут за Карабао Къп и дори откри головата си сметка за отбора. Очаква се срещу Лестър в неделя Пеп Гуардиола да играе с фалшива 9-ка, като най-вероятно Рахийм Стърлинг ще бъде в тази роля. А ето с колко здрави играчи остана Гуардиола за мача с Лестър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички