Манчестър Сити разгроми Саутхемптън за час игра във Висшата лига


Манчестър Сити разгроми Саутхемптън за час игра във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

853 0

Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити разгроми Саутхемптън с 5:2 като домакин в отложена среща от английското първенство. "Небесносините" и "светците" си вкараха седемте гола през първия един час игра на "Етихад", а победата доближи възпитаниците на Хосеп Гуардиола до титлата на Острова.

В 15-ата минута Кевин де Бройне даде преднина на "гражданите", а десет минути по-късно Джеймс Уорд-Праус изравни от дузпа. В края на първата част обаче Рияд Марез и Илкай Гюндоган вкараха по едно попадение и бързо-бързо дадоха комфортна преднина на домакините.

Десет минути след подновяването на играта Марез вкара четвърто попадение за Сити, възползвайки се от асистенция на Фодън, а само минута по-късно Че Адамс върна един гол за Саутхемптън. В 59-ата минута обаче Де Бройне вкара втория си гол в срещата, а Фодън записа втората си асистенция, оформяйки крайното 5:2. 

С победата Сити увеличи актива си на 68 - с 13 повече от втория Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко. Саутхемптън е 14-и с 33 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички