Манчестър Сити разгроми Нюкасъл и почти си осигури мястото в топ 4 на Висшата лига


Манчестър Сити разгроми Нюкасъл и почти си осигури мястото в топ 4 на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

970 0

Миналогодишният шампион на Англия Манчестър Сити разгроми Нюкасъл с 5:0 като домакин в мач от 34-тия кръг на Висшата лига. "Небесносините" категорично надиграха своя съперник и почти си осигуриха мястото в топ 4 за сезона.

Още в 10-ата минута Габриел Жезус откри резултата за "гражданите" след асистенция на Давид Силва. В средата на полувремето Рияд Марез удвои преднината на домакините, като този път подаването дойде от Кевин Де Бройне.

През втората част Федерико Фернандес си отбеляза автогол, за да увеличи пасива на своя отбор на три гола. В 65-ата минута Давид Силва добави и четвърти гол, с който "свраките" бяха окончателно отказани от това да търсят нещо от двубоя на "Етихад". В добавеното продължение на мача Рахим Стърлинг също се разписа след нова асистенция на Давид Силва.

С победата Манчестър Сити покачи актива си на 69 - на 20 пункта зад новия шампион Ливърпул, който играе по-късно вечерта срещу Брайтън. "Небесносините" обаче почти си осигуриха мястото в топ 4, след като четири кръга преди края разликата до петия Манчестър Юнайтед е 14 точки. Ако "дяволите" не спечелят мача си срещу Астън Вила, то Сити със сигурност ще остане в четворката. Нюкасъл пък е на 13-то място с 43 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички