Гуардиола: Надявам се Меси да остане в Барселона


Гуардиола: Надявам се Меси да остане в Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

1089 0

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола смята, че бъдещето на Лионел Меси е свързано в тима на Барселона. През последната седмица се заговори, че аржентинската суперзвезда ще напусне каталунците съвсем скоро, като се спомена евентуално събиране на носителя на Златната топка с Гуардиола в Манчестър Сити.

През годините Меси винаги е оставал лоялен към Барселона, като редовно подновява договора си с тима. Сега обаче преговорите за нов контракт на аржентинеца на „Камп Ноу“ са в застой, след като той иска да види в каква посока ще тръгне „Блауграна“. Колебанията на 33-годишния нападател около подписването на новия контракт засилиха спекулациите за неговото напускане. Настоящият договор на Меси с Барселона е до лятото на 2021-ва година, а Манчестър Сити е един от отборите, които могат да си позволят финансово привличането на аржентинската суперзвезда, ако се отвори възможност за трансфер. Пеп Гуардиола обаче не пожела да бъде въвличан в трансферни спекулации докато все още сезон 2019/20 не е приключил. „Няма да говоря за трансфери преди края на сезона. Все пак моето желание е Меси да остане в Барселона“, заяви наставникът на Манчестър Сити.

Лионел Меси е успял да вкара 22 гола и да направи 19 асистенции през този сезон в Ла Лига. А ето какво феноменално постижение записа аржентинеца с Барселона през последната седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички