Манчестър Сити предлага космическа заплата и ексклузивен бонус на Меси


Манчестър Сити предлага космическа заплата и ексклузивен бонус на Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

3610 0

Носителят на шест "Златни топки" Лионел Меси изглежда все по-близо до трансфер в английския гранд Манчестър Сити, а в Испания вече изчисляват каква заплата ще получава аржентинецът на "Етихад". Според Sport Меси ще напусне Барса със свободен трансфер и ще сключи петгодишен контракт, който ще му осигури космическите 750 млн. евро за този период.

Три от годините, заложени в контракта му, ще бъдат в редиците на Манчестър Сити, а останалите две - в Ню Йорк Сити (подробности тук). Меси ще взима по 100 млн. евро бруто на сезон (общо 500 млн. за петте години), а към тази сума ще му бъдат изплатени допълнителни 250 млн. евро под формата на бонус по трансфера му в Сити.

Този бонус обаче ще бъде изплатен само в случай, че Меси напусне Барселона със свободен трансфер. Ако това се случи, аржентинецът ще получи 250-те милиона най-рано след три години, когато Финансовият феърплей ще позволи това да се случи (т.е., когато вече е с екипа на Ню Йорк Сити).

В същото време обаче от щаба на Барселона са категорични, че няма да пуснат Меси без пари, като настояват, че откупната клауза на футболиста е 700 млн. евро. За същото настояват и от Ла Лига, откъдето излязоха със специална позиция по казуса "Меси" (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички