Манчестър Сити отново "удари" Реал Мадрид и зае първото място в престижна класация


Манчестър Сити отново "удари" Реал Мадрид и зае първото място в престижна класация
Снимка: Getty Images

2221 0

Въпреки че Манчестър Сити няма нито една европейска титла, шампионът на Англия, до голяма степен зависим от богатите си собственици, успя да се превърне в най-ценната футболна марка и надмина най-титулувания гранд Реал Мадрид в престижната класация.

Сити отново "удари" Реал

Годишният доклад на "Brand Finance" за футболните марки по света, оценява Сити на 1,56 милиарда евро само като марка. Сити беше втори по стойност до миналата година, но сега тази цифра се е увеличила с 30 милиона евро и надминава тази на Реал Мадрид (1,51 милиарда) който вече е втори след четири години на първата позиция.

"Останалите" в класацията

Очаквано в списъка на най-скъпите марки са всички европейски гиганти, като седем от първите десет са на стойност над един милиард евро. Трети е Барселона, четвърти е Манчестър Юнайтед, пети е Ливърпул, шести е ПСЖ, седми е Байерн Мюнхен, който е последният отбор за над милиард евро, а челната десетка се попълва още от Арсенал, Тотнъм и Челси.

Интересното е, че в списъка на 50-те най-големи футболни марки има само един представител извън Европа - бразилският Фламенго, който се нарежда на 50-то място (97 милиона евро). 44,8 процента от 50-те класирани клуба идват от Англия - това е два пъти повече от Испания, която е втора с 20 процента, докато Германия е трета с 14 процента от отборите в класацията.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Дейвид Бекъм не пропусна да се заяде с Манчестър Сити преди финала на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички