Дейвид Бекъм: Сити може да спечели требъл, но ние го направихме първи


Дейвид Бекъм: Сити може да спечели требъл, но ние го направихме първи
Снимка: Getty Images

3294 0

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед - Дейвид Бекъм, жегна Манчестър Сити по повод възможния златен требъл, който могат да спечелят този сезон. "Гражданите" станаха шампиони на Висшата лига, спечелиха и ФА Къп, а на 10 юни играят финал в Шампионска лига срещу Интер.

"Спечелването на требъл е нещо специално за всеки отбор. Но само един клуб може да стане първи и този клуб сме ние. В интерес на истината, ако Сити спечели, това ще бъде невероятно за тях. Играч, който вдига три трофея и пише история, изпитва невероятно чувство", заяви англичанинът, цитиран от "Manchester Evening News".

"Ние всички бяхме играчи от родния град, които живееха и дишаха Юнайтед през целия си път и след това спечелиха требъл, който стана първи. В момента на завоюването на требъла ти се иска и другите да изпитат това чувство, така че, ако Сити спечели, ще бъде страхотно за тях, но има само един клуб, който го направи за първи път", допълни легендата.

Преди "червените дяволи" златен требъл спечелиха Селтик, Аякс и ПСВ. Юнайтед станаха първият отбор, спечелил требъл след създаването на Шампионска лига. В Англия досега никой друг не е успявал да повтори техния успех. А ето какво постижение записа Хосеп Гуардиола след спечелването на дубъл. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички