Манчестър Сити не се напрегна срещу Нюкасъл и е на полуфинал на ФА Къп (ВИДЕО)


Манчестър Сити не се напрегна срещу Нюкасъл и е на полуфинал на ФА Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2173 0

Манчестър Сити продължава успешно защитата на ФА Къп. "Гражданите" победиха Нюкасъл с 2:0 на 1/4-финалите на надпреварата. Бернардо Силва се разписа в 13' и 31'.

Португалецът вече има гол за Сити във всеки един турнир, като има 3 гола в последните 2 мача срещу този съперник. Освен това Манчестър Сити е първият отбор в историята на ФА Къп, който достига полуфинал в шест последователни сезона

Двата тима вече имаха три срещи в тази кампания, като "гражданите" спечелиха двата двубоя за шампионата, а "свраките" успяха да надделеят в третия кръг за "Карабо Къп".

Манчестър Сити бързи откри резултата след само 13 минути игра. Бернардо Силва навлезе в наказателното поле на Нюкасъл и стреля по земя. Топката рикошира от крака на Бърн, което подлъга вратаря на "свраките" и той само изгледа как влиза в неговата врата.

Малко след това и Ерлинг Холанд бе близо до това да се разпише.  Ерлинг Холанд комбинира с Ковачич, който копна топката. Норвежкият голмасйтор стигна до нея, но не успя да я отиграе достатъчно добре с едно докосване.

В 31' Бернардо Силва удвои аванса на домакините. Той отнов направи пробив и стреля с с левия крак от ръба на наказателното поле. Отново имаше рикошет, който му помогна да удвои преднината на Сити.

В 36' бе най-добрият шанс за гостите. Александър Исак шутира отблизо, но Ортега направи блестящо спасяване и запази мрежата си суха. В самия край на полувремето Доку бе изведен сам срещу вратаря, но Дубравка скъси разстоянието и след това спаси удара на белгиеца.

Второто полувреме бе доста по-скучно откъм положения, като Сити просто държеше инициативата, за да запази резултата. В самото начало Доку бе изведен сам срещу вратаря, но Дубравка спаси.  В 66' Исак получи добро подаване, но се забави да шутира, а в крайна сметка бе и блокиран. В 82' Холанд шутира от трудна позиция, но след рикошет топката излезе в корнер за "гражданите". Малко след това норвежецът бе заменен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички