Манчестър Сити матира Палас за 2 минути, скъси дистанцията с Ливърпул


Манчестър Сити матира Палас за 2 минути, скъси дистанцията с Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1730 0

Манчестър Сити приближи на 5 точки конкурента си в битката за титлата - Ливърпул, след като победи Кристъл Палас в мач от 9-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" се наложиха над домакините с 2:0, като двете попадения паднаха в рамките на 2 минути и бяха дело на Габриел Жезус и Давид Силва.

На стража на Палас - Уейн Хенеси, му се наложи да направи 2 умели спасявания, преди да стане безпомощен в 39-ата минута. Тогава Жезус скочи най-високо, за да засече чудесно центриране на Бернардо Силва и да вкара отблизо в долния ляв ъгъл. Две минути по-късно давид Силва овладя чудесно подаване на Стърлинг и стреля от движение, намирайки долния ляв ъгъл на Хенеси - 2:0.

През втората част Стърлинг нацели гредата в 52', а в 62' се наложи намесата на ВАР, за да установи, че няма основание за исканата от гостите дузпа. Последваха още няколко добри намеси на вратаря на Кристъл Палас, а в 77' Бентеке имаше възможност да намали резултата, но нацели гредата.

Девет минути преди края на редовното време кевин Де Бройне можеше да направи резултата класически, но и той стреля в гредата. Така, Сити приближи Ливърпул на 5 точки, но мърсисайдци имат и мач по-малко. Кристъл Палас е шести в класирането с 14 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички