Ерлинг Холанд не тренира с Манчестър Сити, пропуска ли двубоя с Ливърпул?


Ерлинг Холанд не тренира с Манчестър Сити, пропуска ли двубоя с Ливърпул?
Снимка: Getty Images

2784 0

Звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд е под голяма въпросителна за мача на "гражданите" от Висшата лига срещу Ливърпул в събота (1 април).

Кога ще се завърне в игра?

22-годишният нападател пропусна квалификациите на Норвегия за Евро 2024 срещу Испания и Грузия, след като получи контузия в слабините. Освен това не тренира с отбора на Сити в четвъртък, докато съотборниците му се подготвяха за завръщането си във Висшата лига този уикенд.

Бащата на играча - Алф Инге Холанд, говори за последната контузия на сина му и как върви възстановяването. "Не можеш просто да издържиш две седмици без тренировка и след това да се хвърлиш направо в битка. Трябва да има прогрес. Става въпрос за това как той реагира на лечението през следващите няколко дни", каза бившият играч на Сити пред TV2 Sport. В петък Хосеп Гуардиола ще даде обичайната си пресконференция, където се очаква да даде повече подробности.

Предстоят важни сблъсъци за Манчестър Сити

След двубоя от Висшата лига у дома срещу отбора на Юрген Клоп, Сити ще се изправи срещу Саутхемптън. А след това ще играе срещу Байерн Мюнхен на четвъртфиналите на Шампионска лига на 11 април. Германците познават много добре Холанд от времето му в Борусия Дортмунд и са с нов наставник в лицето на Томас Тухел след уволнението на Юлиан Нагелсман.

Норвежецът е ключов играч в състава на Гуардиола

Холанд вкара невероятните 42 гола през първия си сезон с клуба от Манчестър, който ще се надява той да се завърне в игра съвсем скоро.  Норвежкият национал е едва шестият играч от Висшата лига, който някога е регистрирал повече от 40 гола във всички състезания в една клубна кампания. Съвсем наскоро пък Холанд си навлече неприятности, като бе хванат да шофира с телефон в ръка, за което го очаква глоба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички