Манчестър Сити излезе втори след шумен успех над сензацията Брайтън


Манчестър Сити излезе втори след шумен успех над сензацията Брайтън
Снимка: Gulliver/GettyImages

1342 0

Фил Фодън се разписа на два пъти, а Манчестър Сити изигра изключително силно първо полувреме, което бе достатъчно за отбора да срази в крайна сметка с 4:1 Брайтън при визитата му в Премиър лийг. Успехът пък прати „гражданите” на второ място в елита на Англия.

Отборът на Хосеп Гуардиола вкара три гола в първия половин час срещу „чайките”, които можеха да задминат съботния си съперник при успех, но Брайтън не успя да се противопостави по никакъв начин на по-именития си съперник.

Люис Дънк изчисти топката от гол линията в 10-ата минута след удар на Габриел Жезус, но последва гол на Илкай Гюндоган, гарнирани с два на Фил Фодън.

През втората част Сити понамали оборотите, а в 81-ата Енок Муепу беше фаулиран от Едерсон в наказателното поле на Сити, а дузпата бе реализирана от Алексис МакАлистър за 3:1.

Гостите възстановиха аванса си от три гола, след като в 95-ата минута Риад Марез бе намерен от Фодън сам в наказателното поле на домакините и с кинжален удар алжирецът направи резултата 4:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички