Манчестър Сити избегна страшен резил срещу четвъртодивизионен тим във ФА Къп


Манчестър Сити избегна страшен резил срещу четвъртодивизионен тим във ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

1415 0

Английският гранд Манчестър Сити постигна трудна победа над четвъртодивизионния Челтнъм Таун след обрат и резултат 1:3 като гост в мач от 1/16-финалите на ФА Къп. "Гражданите" изоставаха в резултата до заключителните 10 минути от двубоя, когато постигнаха пълен обрат и отстраниха скромния си съперник.

В състава на Сити присъстваха достатъчно звездни имена, но въпреки това хората на Пеп Гуардиола срещнаха трудности да елиминират своя съперник. Габриел Жезуш и Феран Торес водеха атаката на "небесносините", а зад тях бяха играчи като Рияд Марез, Фил Фодън, Фернандиньо и Бенжамен Менди, докато в отбрана си партнираха Лапорт и Гарсия.

В 59-ата минута домакините изживяха своя звезден миг, след като Джордж Лойд намери Алфи Мей, а той отбеляза гол в мрежата на Зак Стефън. В 81' Фил Фодън все пак изравни резултата, възползвайки се от асистенция на Жоао Кансело, а три минути по-късно Габриел Жезус оползотвори подаване на Фернандиньо, за да донесе пълния обрат. 

Късно в добавеното продължение на мача пък Феран Торес оформи крайното 1:3. Така Сити си осигури място на 1/8-финалите, където ще се изправи срещу тима на Суонзи. Утре вечер Манчестър Юнайтед посреща Ливърпул на "Олд Трафорд" в голямото дерби на кръга във ФА Къп, а срещата ще може да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички