Манчестър Сити е напред за ФА Къп след бой над Евертън


Манчестър Сити е напред за ФА Къп след бой над Евертън
Снимка: Gulliver/GettyImages

2143 0

Манчестър Сити стигна до полуфиналната фаза от ФА Къп, след като лидерът в английската Висша лига победи с 2:0 като гост Евертън на неговия „Гуудисън Парк”.

Двата гола паднаха в заключителните минути на срещата, след като Илкай Гюндоган даде превес на „гражданите”, добавяйки топката във вратата на „карамелите”, след като преди това тя се бе отбила в напречната греда след удар на Риад Марез в 84-ата минута.

Шест по-късно пък Сити реализира втори си гол в Ливърпул, когато халфът Родри изведе страхотно резервата Кевин Де Бройне в половината на Евертън след грешна изява на Йери Мина и белгиецът отблизо матира вратаря Жоао Виржиния за 2:0.

Преимуществото на Сити при визитата в събота бе осезаема, като Евертън не създаде много ситуации пред вратата на Зак Стефен. Хората на Карло Анчелоти опитаха да накажат съперника си на контраатака, разчитайки на стабилни изяви в защита, които обаче рухнаха пет минути преди края на редовното време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички