Манчестър Сити играе успешно у дома си срещу германски отбори


Манчестър Сити играе успешно у дома си срещу германски отбори
Снимка: Getty Images/Guliver

2388 0

Жребият в Шампионска лига отреди един срещу друг на 1/4-финала да се изправят Манчестър Сити на Пеп Гуардилола срещу Борусия Дортмунд на Еден Терзич. Победителят от тази двойка ще се изправи срещу победителя от двубоя Байерн Мюнхен - ПСЖ.

Футболните анализатори веднага се захванаха за работа и изкараха любопитни статистически факти преди сблъсъка. Наскоро стана ясно, че Сити е едва третият отбор в историята на турнира, който записва 7 поредни сухи мрежи, след тимовете на Милан и Арсенал.

"Гражданите" играят и доста успешно у дома си срещу отбори от Германия. Те са загубили само един от своите 12 домакински мача в Шампионска лига срещу немски съперници, записвайки 9 победи и две равенства.

Любопитно е да се отбележи, че едниствената загуба на отбора на Пеп Гуардиола е... именно от Пеп Гуардиола. Неговият Байерн Мюнхен побеждава Сити през месец октомври 2013г. 

Първите срещи от 1/4-финалите ще бъдат на 6 и 7 април, а реваншите - на 13 и 14 април. Полуфиналните мачове са планирани за 27 и 28 април, а ответните сблъсъци - на 4 и 5 май. Финалът ще бъде на 29 май на стадион "Кемал Ататюрк" в Истанбул. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички