Манчестър Сити разнебити Спортинг Лисабон в Португалия


Манчестър Сити разнебити Спортинг Лисабон в Португалия
Снимка: Mike Hewitt/Getty Images

5433 0

Английският шампион Манчестър Сити се разправи с лекота с португалския първенец Спортинг Лисабон и го разби с 5:0 в първи осминафинален мач между двата отбора от Шампионската лига. „Гражданите“ изнесоха страхотна продукция на „Жозе Алваладе“ и не оставиха и миг съмнение, че са далеч по-класният отбор спрямо „лисабонските лъвове“ и напълно логично се поздравиха с големия успех.

Риад Марез откри резултата в осмата минута, а Бернардо Силва удвои актива на гостите в 17-ата минута. Фил Фодън покачи аванса на "гражданите" с трети гол в 32-ата. В предпоследната минута на първата част пък Сити водеше с 4:0 след гол на Бернардо Силва. Петият гол на "Алваладе" бе отново за Сити, а точен беше Рахийм Стърлинг.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините от Португалия започнаха по-дейно, но в седмата гостите откриха резултата чрез Марез. Де Бройне подаде за Фодън, който шутира силно, а Адан отрази, но прати топката у Марез, който я прати във вратата му. Първоначално бе маркирана засада на белгиеца, но след детайлно преразглеждане попадението бе зачетено. 

Миг по-късно "гражданите" можеха да поведат с два гола, но ударът на Стоунс премина на сантиметри от целта. В 17-ата хората на Гуардиола поведоха официално с две попадения след чудесен изстрел от ждроп на Бернардо Силва - 2:0.

Добрата игра на Ман Сити се материализира с трети гол в 32-ата минута след груба грешка на отбраната на Спортинг, а Фодън отблизо се разписа. В последната минута на първото полувреме Бернардо Силва се разписа за втори път в срещата, след като получи пас от Стърлинг, а португалецът шутира и след рикошет в тялото на Игнасио резултатът стана 4:0 за англичаните.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част гол на Бернардо Силва бе отменен, но след близо час игра петият дойде, а в голмайстор се превърна Рахийм Стърлинг. Английското крило пласира изящен удар с десния крак, който влетя във вратата на Адан.

След този си гол Манчестър Сити заигра малко по-пестеливо, а Хосеп Гуардиола извърши няколко промени в състава си, за да запази силите на основни футболисти. Все пак английският шампион продължаваше да доминира и не даваше никакви шансове на своя опонент. Спортинг изглеждаше в нокдаун и нямаше никакви футболния аргументи, с които да вкара поне почетен гол.

С изключение на няколко неточни удара към вратата на Антонио Адан, нищо интересно не се случи до последния съдийски сигнал. И двата отбора бяха наясно, че осминафиналния сблъсък е решен още преди реванша на "Етихад" след три седмици.

СПОРТИНГ ЛИСАБОН: Адан – Матеус Рейш, Коатес, Жоао Палиня, Матеус Нунеш, Сарабия, Паулиньо, Педро Поро, Гонсало Инасио, Педро Гонсалвеш, Рикардо Есгайо

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон – Стоунс, Диаш, Лапорт, Кансело, Родриго, Де Бройне, Бернардо Силва, Марез, Фодън, Стърлинг

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА СПОРТИНГ - МАНЧЕСТЪР СИТИ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Финалистът от миналогодишното издание на Шампионска лига Манчестър Сити отново се е прицелил във финала на най-големия европейски клубен турнир, но този път иска да го спечели. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола са убедителен лидер във Висшата лига, но са амбицирани да стигнат до трофея и в Шампионска лига.

Сити излезе от групите на Шампионска лига като победител, след като изпревари френския гранд Пари Сен Жермен за първата позиция. Сега съперник на "небесносините" не наглед лесен съперник - Спортинг Лисабон, който измести Борусия Дортмунд от второто място в груповата фаза с по-добра голова разлика.

Пеп Гуардиола няма да може да разчита на Габриел Жезус, Джак Грийлиш, Кайл Уокър, Зак Стефън и Коул Палмър. В лагера на Спортинг единствено Педро Гонсалвеш е под въпрос за срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички