Докато смятат, че са жертва: ФА обвини Сити в липса на контрол над играчите си


Докато смятат, че са жертва: ФА обвини Сити в липса на контрол над играчите си
Снимка: Getty Images

714 0

Манчестър Сити е обвинен от Футболната асоциация на Англия (ФА) в липса на контрол над своите футболисти по време на дербито от Висшата лига с Тотнъм в неделя, завършило наравно 3:3.

Няколко играчи на шампиона наобиколиха съдията Саймън Хупър в края на мача, след като той спря играта, когато Джак Грийлиш се насочи към вратата на лондончани. Реферът отсъди нарушение срещу голмайстора на "небесносините" Ерлинг Холанд в тази ситуация, въпреки че топката беше притежание на Сити.

"Манчестър Сити е обвинен в нарушение на правилата на ФА, след като футболистите от отбора наобиколиха главния арбитър по време на двубоя от Висшата лига срещу Тотнъм. Клубът не можа да гарантира контрола върху своите футболисти в края на мача", се казва в съобщението на Футболната асоциация.

Грандът от Манчестър има срок до четвъртък, за да отговори на това обвинение. Шампионите са на трето място в класирането, на три точки зад лидера Арсенал. В сряда "небесносините" ще се изправят срещу Астън Вила. А фенове поискаха наказание и за бесния Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички