Гуардиола с любопитен коментар за Клоп и кризата в Ливърпул


Гуардиола с любопитен коментар за Клоп и кризата в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Gulliver

1477 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола подкрепи своя колега начело на Ливърпул Юрген Клоп след слабите изяви на мърсисайдци в последно време, които доведоха до спекулации, че германският наставник може да напусне шампиона на Висшата лига. Самият Клоп отхвърли тези слухове в понеделник, отричайки, че се нуждае от почивка извън футбола след пет години и половина начело на гранда от „Анфийлд“, в който върна старата слава на „червените“ с няколко трофея, включително Шампионската лига през 2019.

Испанецът сподели, че съчувства на Клоп. „Това, което направи той във футбола е изключително. Казвал съм го много пъти, в последния сезон и предишните, когато бе в Германия. Неговата философия прави играта развлекателна за всички зрители. Той винаги иска да носи удоволствие на феновете, да играе атакуващ футбол. Всички имаме хубави и лоши моменти. Няма клуб или мениджър, който може да издържа последователни сезони, печелейки непрекъснато“, започна той на днешната си пресконференция.

Гуардиола и Клоп се борят за върха в Англия през по-голямата част от времето, като Сити и Ливърпул съответно са двата най-доминиращи отбора във Висшата лига за последните четири сезона. „Гражданите“ вървят към към трета шампионска титла на страната за последните четири години, след като отвориха разлика от седем точки на върха на класирането, с мач по-малко. Ливърпул загуби последните си три мача в Лигата и вече заема шесто място, но Гуардиола вижда прилики между техните трудности и тези на Сити миналата година, която ги остави на 18 точки от върха в крайното класиране. „От моя гледна точка, понякога е хубаво да загубиш. Четири сезона са достатъчно за да осъзнаеш колко трудно е всичко. Когато се върнеш и спечелиш даден мач, тогава оценяваш това, което си свършил преди и сега“, продължи испанецът.

Сити са все още в борбата на четири фронта, като в следващия си мач гостуват на Евертън в сряда. Играчите на Гуардиола се завръщат в Шампионска лига срещу Борусия Мьонхенгладбах на 1/8-финалите следващата седмица, играят с Тотнъм за Купата на Лигата през април и гостуват отново на Евертън в четвъртфиналите за ФА Къп. Сити са в серия от 16 поредни победи във всички турнири, като по-голямата част от тези успехи бе постигната в отсъствието на Кевин Де Бройне, който е в лазарета с травма на подколянното сухожилие.

Но белгиецът може да играе за първи път от месец на „Гудисън“ в сряда вечер. „Той наистина се подобрява. Днес тренира пълноценно с останалите“, каза Гуардиола. Намиращият се в страхотна форма Илкай Гюндоган ще пропусне визитата на „карамелите“, след като напусна терена при класиката над Тотнъм с 3:0 с проблем в слабините, но Гуардиола потвърди, че проблемът не е сериозен и германецът би трябвало да е на линия за гостуването на Арсенал в неделя.

Преди два кръга Манчестър Сити разгроми Ливърпул на "Анфийлд", а преди сблъсъка Клоп и Гуардиола си размениха остри реплики (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички