Магията на Коутиньо носи победа на Ливърпул, грешките в защита пак са на лице (ВИДЕО)


Магията на Коутиньо носи победа на Ливърпул, грешките в защита пак са на лице (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3515 0

Отборът на Ливърпул записа много труден успех като гост над Лестър в мач от 6-я кръг на Висшата лига. Играчите на Юрген Клоп спечелиха гостуването си на "Кинг Пауър Стейдиъм" с 3:2, а главно действащо лице бе Филипе Коутиньо.

Бразилецът изигра много силен мач, след като асистира за първото попадение, а второто реализира сам от пряк свободен удар. Джейми Варди пък може да съжалява, че не донесе равенство на своя отбор, след като пропусна дузпа в последната четвъртина на мача.

С тази победа "червените" събраха 11 точки и временно се изкачиха до 5-та позиция, като изостават с пет от лидерите Манчестър Сити и Манчестър Юнатйед.

Още в 6' Ливърпул показа обичайната слабост в защита и Джейми Варди успя да се измъкне по левия фланг, но ударът му бе париран от Миньоле. При добавката Марез стреля над вратата.

В 13' Емре Джан стреля от далечна дистанция по диагонала след продължителна атака, но ударът му срещна страничния стълб. Топката се върна на крака на Мохамед Салах, който обаче не намери опразнената от Каспер Шмайхел врата.

Само 120 секунди по-късно "червените" поведоха в резултата чрез Салах. Филипе Коутиньо направи прекрасно центриране към далечната греда, където новата покупка на тима с глава от малък ъгъл откри резултата.

В 18' "лисиците" можеха да се върнат в мача след безобразна грешка на Симон Миньоле, но белгиецът поправи грешката си, изчиствайки в корнер ударът на Оказаки.

В 23' звездата на тима Филипе Коутиньо за пореден път демонстрира магическото си докосване, като от пряк свободен удар не остави шансове на Шмайхел и удвои аванса на своя тим. След попадението бразилецът бурно изрази радостта си. През това лято ръководството на тима спря неговия трансфер в Барселона.

В добавеното време на първата част Варди можеше да изравни, след прекрасно центриране на Марез. Миньоле обаче показа страхотен рефлекс и изби в корнер. При последвалото центриране "лисиците" намалиха изоставането си. Оказаки задържа Миньоле, който бе излезнал непредвидено, а след серия от рикошети именно Оказаки се оказа най-съобразителен и добута кълбото в мрежата.

След 60' играта на "Кинг Пауър Стейдиъм" се отвори и двата тима започнаха да търсят попадения. И в момента, в който "лисиците" имаха шанс да изравнят, капитанът на Ливърпул Джордан Хедерсън получи добра топка от Даниел Стъридж при контраатака и без проблеми увеличи аванса на 3:1.

Само 2' след като поведе в резултата, мърсисайдци отново се пропукаха в защита и в 69' Джейми Варди върна едно попадение. Това бе негов шести гол срещу този съперник в четири мача. Нападателят бе оставен непокрит в малкото наказателно поле и след намеса на Миньоле се възползва и с глава вкара - 2:3.

В 72' Варди спечели дузпа за своя тим, след като бе оставен очи в очи с Миньоле и белгийският страж извърши нарушение. Зад топката застана звездата на домакините, но заложи на силата и "червените" запазиха аванса си.

Преди мача

Лестър и Ливърпул се изправят един срещу друг за втори път в рамките на пет дни. След като във вторник "лисиците" победиха като домакин с 2:0 в турнира за Купата на лигата, сега играчите на Юрген Клоп ще търсят реванш.

През сезона "червените" не стартираха по желания начин и имат едва две победи в сметката си. Лестър също направиха слаби мачове и са на точка от зоната на изпадащите.

Състави:

Лестър: Шмайхел, Чилуел, Магуайър, Морган, Симпсън, Марез, Ндиди, Кинг, Олбрайтън, Оказаки, Варди

Ливърпул: Миньоле, Морено, Ловрен, Матип, Гомез, Джан, Хендерсън, Вайналдум, Коутиньо, Фирмино, Салах

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички