Мачовете от Висшата лига ще имат допълнителни почивки по време на Рамадан


Мачовете от Висшата лига ще имат допълнителни почивки по време на Рамадан
Снимка: GettyImages

1920 0

Официалните служители, както и Съдийската комисия в Англия насърчава реферите на мачовете да търсят удачни моменти за спиране на игра по време на едномесечния Рамадан, информира Sky Sports. Рамадан, който е деветият месец от ислямския календар и е на почит от мюсюлманите по света като месец на пост, молитва, размисъл и отдаденост, тази година започна от сряда вечерта (22 март) до вечерта на петък, 21 април.

Как точно ще бъде въведена почивката по време на двубоите?

Допълнителните почивки ще бъдат въвеждани във вечерните мачове, след залез слънце. По това време мюсюлманите могат да прекратяват постите си и да приемат енергийни напитки, течности или добавки край страничната линия.

Много от най-добрите футболисти в страната, включително Мохамед Салах от Ливърпул, Рияд Марез от Манчестър Сити и Нголо Канте от Челси, се очаква да постят този месец и ще се въздържат от ядене или пиене през светлата част на деня по време на важен период на саморазмисъл за мюсюлманите.

През 2021 мач между Лестър Сити и Кристъл Палас беше спрян от рефера Греъм Скот след половин час игра - на залез слънце. Това позволи на Уесли Фофана и Шейху Куяте да прекратят постите си. По-рано пък от Футболната асоциация повдигнаха обвинения на Фулъм заради поведението на част от играчите срещу Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички