Лъч надежда за Челси - 60-милионният Кристофър Нкунку е близо до официален дебют


Лъч надежда за Челси - 60-милионният Кристофър Нкунку е близо до официален дебют
Снимка: Getty Images

618 0

Преди старта на сезон 2023/24 английският гранд Челси пръсна 60 милиона евро, за да привлече атакуващия футболист на РБ Лайпциг - Кристофър Нкунку.

26-годишният французин се бе отчел със 70 гола и 56 асистенции (в 172 мача) за четири сезона с екипа на "биковете" и бе очакван с огромно нетърпение на "Стамфорд Бридж".

За зла участ обаче, той получи тежка контузия в коляното по време на предсезонната подготовка и така и не успя да демонстрира на какво е способен, макар че го намекна с трите си попадения в контролите срещу Рексъм, Брайтън и Фулъм.

Нкунку още не е изиграл нито един официален мач със синия екип, но съдейки от публикация в официалния сайт на клуба в днешния 15-и декември - това ще се случи съвсем скоро... От Челси информираха, че голаджията вече тренира на пълни обороти със съотборниците си!

Утре, 16-и декември, лондончани са домакини на Шефилд Юнайтед в сблъсък от 17-ия кръг на Висшата лига, в който Кристофър Нкунку може да запише първи минути, било то и влизайки от резервната скамейка.

Що се касае до останалите контузени играчи на Маурисио Почетино - Мало Густо и Ромео Лавия са започнали леки тренировки, но всички останали - Роберт Санчес, Рийс Джеймс, Марк Кукурея, Трево Чалоба, Бен Чилуел, Карни Чуквуемека, Уесли Фофана, Лесли Угочукву и Нони Мадуеке, все още са далеч от завръщане на терена.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - На Острова направиха Мудрик на две стотинки и посъветваха Челси да го върне в Украйна!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички