Футболистите на Челси шокирани от избора на капитани от Почетино?


Футболистите на Челси шокирани от избора на капитани от Почетино?
Снимка: Getty Images

1027 0

Футболистите на Челси са останали шокирани от решението на мениджъра Маурисио Почетино да не даде капитанската лента на Тиаго Силва през миналото лято, пише "The Guardian". Преди старта на сезон 2023/24 наставникът обяви, че той и клубът са решили да обявят Рийс Джеймс за нов капитан на отбора.

Незаслужил и да е вицекапитан

Наред с това Почетино не видя нужда да направи бразилеца дори вицекапитан, а тази роля бе поверена на Бен Чилуел. Това бе изненадващо, тъй като през миналия сезон Джеймс прекара повече време в лазарета, отколкото на терена.

През настоящия сезон нещата се повтарят - играчът ще отсъства до месец март заради контузия на бедрото. Чилуел също е в лазарета от доста време.

А Почетино разчита на бразилеца

Междувременно, Силва продължава да играе редовно и остава ключов играч за "сините", въпреки че е на 39 години. В съблекалнята на тима са очаквали, че той ще получи лентата след напускането на Сесар Аспиликуета. Те са останали с усещането, че Почетино е проявил неуважение към ветерана.

През настоящия сезон Силва взе участие в 15 пълни мача от 16 общо във Висшата лига. Той вкара и 1 гол, при това срещу Манчестър Сити, през ноември. А според слуховете Челси вече търси заместник на Тиаго Силва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички