Тотнъм с мълниеносен удар над "черешките", задминаха Манчестър Сити


Тотнъм с мълниеносен удар над "черешките", задминаха Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

988 0

Отборът на Тотнъм победи Борнемут с резултат 5:0 в мач от 19-я кръг на Висшата лига. Двубоят бе изигран на "Уембли", а това бе пета поредна победа за "шпорите" в първенството. Убедителните резултати за лондончани в последно време ги изкачиха до второто място в шампионата след изминаването на половин сезон.

"Белите" откриха резултата в 16' благодарение на Кристиан Ериксен, а до края на полувремето вкараха още две попадения, с което си осигуриха спокойствие и комфортна преднина. Сон Хюн-мин удвои резултата в 23', а Лукас Моура вкара в 35' за 3:0.

През второто полувреме "шпорите" отбелязаха още две попадения. Голмайсторът на тима Хари Кейн не пропусна да се разпише (61'), с което той се изравни по голове в шампионата с Пиер-Емерик Аубамеянг и Мохамед Салах. Сон Хюн-мин оформи крайното 5:0 девет минути по-късно с второто си попадение в мача.

С тази победа "шпорите" изпревариха шампиона на Англия Манчестър Сити (след нова грешка на "гражданите") с една точка, като остават в битката за титлата. Лидерът в първенството Ливърпул има шест точки аванс пред състава на Маурисио Почетино, след като тимът на Юрген Клоп също записа комфортна победа.

Борнемут от своя страна се нарежда на 11-о място с актив от 26 точки. "Черешките" започнаха много силно шампионата, но впоследствие допуснаха серия от неубедителни резултати, които ги изхвърлиха извън топ 10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички