"Любовната афера" през годините между Мохамед Салах и Кристъл Палас


"Любовната афера" през годините между Мохамед Салах и Кристъл Палас
Снимка: Getty Images

1436 0

Ливърпул се цели в първа победа през сезона във Висшата лига, след като приема Кристъл Палас на „Анфийлд“ в последен мач от втория кръг. В първия рунд „червените“ допуснаха причудливо равенство 2:2 с Фулъм, като на два пъти те трябваше да стигат до равенството на „Крейвън Котидж“.

Влиянието на Мохамед Салах през годините е огромно, а сега 30-годишният египтянин има до себе си и Дарвин Нунес, който направи многомилионен трансфер от Бенфика. Кристъл Палас пък е един от „любимите“ съперници на Салах, а Sportlive.bg ще се върне назад във времето какво прави №11.

По време на своя позабравен период като играч на Челси, Салах се е изправял веднъж през 2013/14 и веднъж през 14/15, но не успя нито да вкара, нито да реализира в двете срещи. В първия мач за „сините“ той игра 34 минути при поражението с 0:1 от „Селхърст Парк“, но оттам насетне египетският национал е на страната на победителите девет пъти поред.

През това време той натрупа зашеметяващите седем гола и шест асистенции в 13 мача срещу „орлите“, като първият гол срещу тях е за победата в 84-ата минута като гост за „червените“ през март 2018.

Следващият сезон Салах спечели дузпа за Джеймс Милнър, който реализира, а след това подаде към Садио Мане за победата с 2:0 като гост. Следващият мач беше спечелен драматично с 4:3 от Ливърпул, като отново Мо Салах спечели дузпа в срещата, която реализира самостоятелно.

Бившият играч на Челси беше неизползвана резерва при победата с 2:1 в Лондон през ноември 2019-а година, но след това се завърна с гол и асистенция при 4:0 на „Анфийлд“ при триумфалния сезон за „червените“ с титлата в Англия.

След това дойде мачът при успех със 7:0 на „Селхърст Парк“, когато Салах допринесе с два гола и асистенция, а след това направи още една, за да може Садио Мане да се разпише в последния ден на сезон 20/21 за 2:0.

През миналия сезон той вкара един и подаде за друго попадение, за да помогне на Клоп и отбора му да спечелят с 3:0 на „Анфийлд“, но пропусна успеха с 3:1 като гост в Лондон, когато беше за Купата на Африка.

Невероятно, ала Салах влиза в понеделнишкия мач с цел да отбележи или асистира срещу Палас за осми пореден мач, като той е вкарал повече голове срещу „орлите“ от който и да било друг противник. А къде да гледаме мача, може да разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички