Ливърпул зарадва Юрген Клоп в мач №300 на Острова с класика над Астън Вила (ВИДЕО)


Ливърпул зарадва Юрген Клоп в мач №300 на Острова с класика над Астън Вила (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5437 0

Ливърпул се наложи с класическото 3:0 над Астън Вила в мач от третия кръг на английската Висша лига. Доминик Собослай вкара първия си гол с екипа на "червените", Мохамед Салах добави още един за победата, а Мати кеш от "виланите" си вкара автогол, за да бъде оформен крайният резултат на "Анфийлд".

Двубоят срещу бирмингамци бе под номер 300 за Юрген Клоп във Висшата лига, откакто германецът пое мърсисайдци през 2015 година. А като цяло това бе четвърти успех в последните 5 мача срещу Вила за "червените". В същото време Ливърпул е непобеден в последните 15 мача в елита на Острова (10 победи, 5 равенства).

Абсолютната доминация можеше да се потвърди от статистическите данни. Очакваните голове (xG) за мърсисайдци бяха 1.94. Ливърпул владееше топката 64% от времето и създаде цели 17 положения за гол срещу само 9 от страна на гостите.

С успеха днес мърсисайдци вече са трети с 10 точки в своя актив. След паузата за национални отбори те ще мерят сили с Уулвс на "Молиню". Астън вила пък e 11-ти с 6 пункта, а в следващия си мач ще посрещне Кристъл Палас.

Междувременно в другата неделна следобедна среща Палас и Уулвс си спретнаха страхотен мач. Лондончани надделяха с 3:2 след две попадение на Одсон Едуард и Еберечи Езе, за състава на Гари О'Нийл пък бяха точни Хуанг Хий-Чан и Матеус Куня.

Развой на срещата

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по страхотен начин за мърсисайдци. Трент-Александър Арнолд центрира от корнер, а след карамбол топката се озова на границата на наказателното поле, а там с мощно воле Доминик Собослай отбеляза първото си попадение с екипа на "червените" в 3-ата минута.

В 19-ата минута Диего Карлос получи травма и веднага трябваше да се намеси медицински екип, който установи, че футболистът на "виланите" не може да продължи. Емери веднага извърши смяна и на терена се появи Леон Бейли. В 22' Ливърпул поведе с 2:0. Мърсисайдци организираха нападение и топката бе пратена в прени позиции - там Салах подаде на Нунес, който нацели страничния стълб, но след малшанс топката отскочи от краката на Мати Кеш, който вкара кълбото в собствената си врата.

В 39-ата минута Ливърпул можеше да поведе с 3:0. Нунес се превърна в адресат на подаване и с много мощен удар стреля от наказателното поле, опитът му обаче само и единствено разтресе напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира с натиск на "виланите", които пропуснаха страхотни положения, а виновниците за това бяха Мати Кеш и Оли Уоткинс. В 49' Нунес можеше да реализира, но удар с глава на опразнената врата бе неточен. Само 6 минути по-късно пък Мохамед Салах направи резултата класически след асистенция на уругвайския си съотборник.

Мохамед Салах бе доста близо да се разпише за втори път днес. В 74' египтянинът получи чудесен пас, но не вкара достатъчно сила в удара си към горния ляв ъгъл и той бе отразен блестящо от Еми Мартинес.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Алкесандър-Арнолд, Гомес, Матип, Робъртсън, Джоунс, Мак Алистър, Собослай, Диас, Нунес, Салах

Астън Вила: Мартинес, Конса, Карлос, Торес, Дин, Кеш, Камара, Луис, Макгин, Диаби, Уоткинс

ПРЕДИ МАЧА

Ливърпул изненада мнозина, побеждавайки Нюкасъл с човек по-малко като гост през изминалия кръг. Успехът с 2:1 дойде след две попадения на Дарвин Нунес, а Върджил ван Дайк ще пропусне мача с бирмингамци заради червения картон, който получи срещу джордитата.

Друг любопитен факт е, че това ще бъде мач номер 300 за Клоп като наставник на мърсисайдци във Висшата лига. В момента Ливърпул се намира на петото място в елита със 7 точки.

От другата страна, стои амбициозният отбор на Астън Вила. Воденият от Унай Емери клуб е в серия от 4 поредни успеха и определено не трябва да бъде подценяван от "червените". Бирмингамци пък са на осмото място и са с актив от 6 пункта.

Юрген Клоп ще може да разчита на най-доброто, докато Емери има много футболисти в лазарета като Емилиано Буендиа, Коутиньо и Тайроун Мингс. Емилиано Мартинес пък е под въпрос за "Анфийлд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички