Ливърпул взе трудно решение, запалянковците недоволстват


Ливърпул взе трудно решение, запалянковците недоволстват
Снимка: Getty Images

6253 0

Английският гранд Ливърпул възнамерява да увеличи цените на сезонните карти от следващия сезон, вследствие на нарастващите си разходи.

Тази новина обаче изобщо не се хареса на привържениците на отбора, които приемат първата промяна в тази насока от осем години насам като "жестока и нечестна".

От "Анфийлд" обясниха, че цените на сезонните карти ще бъдат увеличени с не повече от 17 британски лири: "Увеличението е следствие от значително нарастващите разходи на клуба. В последните пет години оперативните разходи нараснаха почти с 40%, но през този сезон те скочиха със 100%".

Представители на обединените привърженици описаха промените в цените като "жестоки, неправомерни, неразумни и нечестни" по време на финансовата криза във Великобритания, където годишната инфлация е над 10 процента.

"Увеличението на цените е извършено във времена, в които Ливърпул обявява рекорден оборот, рекордни приходи от спонсорство и значително подобряване на представянето на футболния терен", твърдят привържениците и добавят, че вече са предложили алтернативен вариант на клуба, който е свързан с продажба на правата върху имената за определен период от време и за сума, компенсираща желаните 2% ръст на цените на билетите.

Ливърпул, в момента шести в таблицата във Висшата лига, ще претърпи огромни загуби през следващата година, ако не финишира в Топ 4 и така се лиши място в Шампионска лига. Другият път към "Турнира на богатите" е спечелването му през настоящия сезон 2022/23. Задачата обаче изглежда не по-малко трудна, а дори напротив - тимът на Юрген Клоп загуби с 2:5 домакинството си на Реал Мадрид на 1/8-финалите и утре (15 март) ще гостува на "Бернабеу" в опит да сътвори чудото и да отстрани Карло Анчелоти и компания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички