Ливърпул във втори пореден мач губи точки по пътя към титлата в Англия


Ливърпул във втори пореден мач губи точки по пътя към титлата в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

5145 0

Лидерът във Висшата лига на Англия Ливърпул не успя да победи като гост Уест Хям. Срещата в Лондон завърши при резултат 1:1, като във втора поредна среща играчите на Юрген Клоп губят точки в битката за титлата на Острова.

И двете попадения паднаха през първото полувреме, като първо Садио Мане откри резултата за гостите в 22', но само шест минути по-късно Михаил Антонио изравни след заучено изпълнение на свободен удар. До края на първата част и Хавиер Ернандес можеше да се разпише, за да направи пълен обрат на "Лондон Стейдиъм", но ударът му с глава след ново заучено изпълнение профуча край вратата на Алисон. През втората част мърсисайдци бяха по-настоятелният тим, но до попадение така и не се стигна.

И така във втори пореден мач Ливърпул губи точки. В миналия кръг те направиха 1:1 с Лестър у дома, а днес резултатът се повтори, но като гост на Уест Хям. И ако евентуална победа над "лисиците" можеше да даде аванс от седем точки на "червените" на върха, в момента те имат само три пункта аванс пред шампионите от Манчестър Сити. Тимът от "Анфийлд" е с 62 точки на върха, а "гражданите" имат 59 в актива си. "Чуковете" са 12-и с 32 точки.

В първите минути на срещата Уест Хям успя да създаде интересни ситуации, като в 15' Хавиер Ернандес се озова на стрелкова позиция и отправи мощен удар извън границата на наказателното поле, но Алисон спаси.

В 22' Джеймс Милнър получи по десния фланг и по земя центрира в наказателното поле. Там Садио Мане си спря отлично топката, с тяло излъга защитник на домакините и от близо се разписа - 0:1.

Само шест минути бяха нужни на домакините да стигнат до изравнително попадение. Роберто Фирмино не успя да изнесе добре топката и последва нарушение в полза на "чуковете". Изпълнението бе заучено, като Антонио се озова с топка в крака и с добре премерен удар по диагонала изравни.

4' преди края на първата част "чуковете" можеха да излезнат напред в резултата. При ново статично положение пред вратата на Алисон, Чичарито бе оставен сам и отправи коварен удар с глава, който обаче профуча край дясната греда на гостите.

В рамките на 2' между 60' и 62' Мохамед Салах получи две възможности да обстрелва противниковата врата. За негово нещастие при първата Лукаш Фабиански показа добро позициониране и улови, а при втората топката премина високо над целта.

В заключителните минути на мача гостите очаквано бяха по-активният тим в атакуващ план, но до втори гол не се стигна. Атаката на Юрген Клоп така и не успя да пробие отбраната на съперника и да стигне до реално голово положение, което доведе до нова загуба на точки за мърсисайдци.

Преди мача

Лидерът във временното класиране в Англия Ливърпул гостува днес на лондонския Уест Хям. Мърсисайдци ще търсят задължителна победа, която да върне аванса им от пет точки на върха пред шампионите от Манчестър Сити. През уикенда "гражданите" спечелиха дербито на кръга с 3:1 срещу Арсенал.

Уест Хям продължава пък да редува силни със слаби резултати на Острова. Играчите на Мануел Пелегрини победиха Арсенал с минималното 1:0, след това обаче записаха две поредни поражения.

Към момента Ливърпул е на върха с 61 точки, а "чуковете" са на 12-а позииця с 31 пункта.

СЪСТАВИ:

Уест Хям: Фабиански, Кресуел, Огбона, Диоп, Фредерикс, Андерсон, Райс, Нобъл, Снодграс, Ернандес, Антонио

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Матип, Милнър, Фабиньо, Кейта, Мане, Фирмино, Лалана, Салах

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички