Ливърпул урежда най-скъпата сделка в историята си


Ливърпул урежда най-скъпата сделка в историята си
Снимка: Guliver/GettyImages

5989 0

Ръководството на Ливърпул е в процес на сключване на най-скъпата сделка в своята история. Благодарение на значителното подобряване в представянето на отбора и нарастващата светкавично популярност, мърсисайдци скоро могат да се похвалят с най-скъпата сделка за спортна екипировка в своята история, пише "Дейли Мейл".

"Червените" в момента водят преговори с настоящата компания, която облича отбора - New Balance. В момента марката плаща по 45 милиона паунда, за да играе Ливърпул с техен екип, но контрактът изтича след година и половина и разговорите за подновяване на споразумението са започнали. Условието на клуба обаче е увеличение с 30 милиона паунда на годишна база.

Причината за това е, че за втора поредна година клубът бележи сериозен ръст в продажбата на футболни екипи и може да се възползва максимално от това, увеличавайки приходите си от New Balance на 75 милиона паунда - сумата, която прибира и Манчестър Юнайтед от "Adidas". Ако не се стигне до сделка, то има желаещи, които да обличат Ливърпул от лятото на 2020 година.

В момента "червените дяволи" притежават най-скъпата сделка за футболните си екипи, следвани от Челси (60 милиона паунда), Арсенал (60 милиона паунда от следващия сезон) и Манчестър Сити (50 милиона паунда от следващия сезон).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички