Ливърпул унижи Евертън на "Гудисън Парк" в дербито на Мърсисайд


Ливърпул унижи Евертън на "Гудисън Парк" в дербито на Мърсисайд
Снимка: Getty Images

6633 0

Ливърпул разгроми Евертън с 1:4 като гост в дербито на Мърсисайд от междинния 14-и кръг във Висшата лига. Джордан Хендерсън, Мохамед Салах на два пъти и Диого Жота отбелязаха попаденията за "червените", които не оставиха съмнение кой е по-класният отбор на терена.

След само десет минути игра Ливърпул откри резултата на "Гудисън парк". Садио Мане изведе Анди Робъртсън до аутлинията, откъдето крайният бек извади топката към Джордан Хендерсън на границата на пеналтерията. Капитанът на Ливърпул имаше достатъчно време да се нагласи за удар и да прати топката в мрежата на Пикфорд - 0:1!

В 20-ата минута Ливърпул удвои преднината си. След мълниеносна контраатака Джордан Хендерсън пусна великолепен извеждащ пас за Мохамед Салах, който излезе сам срещу Джордан Пикфорд и го преодоля - 0:2!

В 38-ата минута Евертън върна едно попадение. "Карамелите" хванаха отбраната на Ливърпул неподготвена и неподредена, след като Ричарлисон разсече защитната линия на "червените" с перфектно извеждащо подаване. Демарай Грей овладя топката, излезе сам срещу Алисон и не сгреши - 1:2!

В 64-ата минута Ливърпул вкара трето попадение. Мохамед Салах тръгна от центъра с топка в крака, подхващайки бърза контраатака. Египтянинът надбяга отбраната на Евертън, влезе в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл на Пикфорд - 1:3!

В 79-ата минута "червените" вкараха и четвърти гол. Анди Робъртсън намери Диого Жота в наказателното поле, който веднага намери пространство за удар и разстреля Джордан Пикфорд - 1:4!

С победата Ливърпул увеличи актива си на 31, но остава на трета позиция, тъй като и Челси, и Манчестър Сити спечелиха мачовете си. "Сините" са лидер с 33 пункта, докато "гражданите" имат 32 точки. Евертън е на 14-о място с 15 пункта.

СЪСТАВИ

Евертън: Пикфорд, Колман, Кийн, Годфри, Дин, Алан, Дукуре, Грей, Таунзенд, Ричарлисон, Рондон

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Мане, Салах, Жота

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Намиращият се в страхотна форма Ливърпул ще търси нова победа във Висшата лига, но този път срещу градския си съперник Евертън. "Червените" хващат "карамелите" в серия от седем поредни мача без победа в шампионата, като пет от тях бяха загубени.

Възпитаниците на Юрген Клоп разгромиха Саутхемптън с 4:0 в предния кръг и продължават да гонят първото място в първенството, което е на само две точки разстояние.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА ЕВЕРТЪН - ЛИВЪРПУЛ

На "Гудисън парк" Ливърпул ще търси задължителна победа срещу Евертън, който отстъпи на Брентфорд в последния кръг и заема незавидното 14-о място.

И в двата лагера не липсват кадрови проблеми. Гомеш, Холгейт, Калвърт-Люин и Дейвис отсъстват за Евертън, докато Мина е под въпрос. При Ливърпул някои играчи се възстановиха от контузиите си, но Фирмино, Кейта, Елиът, Гомес и Джоунс все още не са на разположение.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички