Ливърпул трябва да плати 42 млн. евро, ако иска Бентеке


Ливърпул трябва да плати 42 млн. евро, ако иска Бентеке

1247 0

Наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс е голям почитател на футболиста на Астън Вила Кристиан Бентеке. Същевременно северноирландецът иска да увеличи моща на своя тим в атака и най-вероятно още с отварянето на трансферния прозорец ще побърза да подпише с някой класен нападател.

По-рано тази седмица агентът на Бентеке отбеляза, че все още няма оферти за белгийския нападател, но Вила са готови да разгледат евентуални предложения за него през лятото.

Манчестър Юнайтед и Тотнъм са други 2 отбора, които са свързвани с Бентеке, но Ливърпул е клубът, който има за цел да привлече нападател с опит във Висшата лига. "Мърсисайдци" спешно се нуждаят от голова машина, тъй като четиримата им нападатели - Даниел Стъридж, Марио Балотели, Рики Ламбърт и Фабио Борини, общо имат отбелязани само 8 попадения през този сезон в Премиършип. За разлика от тях Бентеке е вкарал топката в противникова мрежа 9 пъти в рамките на 8 мача само откакто начело на тима е Тим Шерууд.

От Астън Вила ще поискат 42 млн. евро за белгиеца, който акостира на "Мидландс" през 2012г. срещу 10 млн. евро.

Бившият футболист на Генк има още 2 години от договора си с "виланите". По всяка вероятност наставникът на тима от Бирмингам Тим Шерууд ще се опита да го задържи, тъй като Бентеке изигра ключова роля за достигането на Астън Вила до финала за Купата на ФА.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички