Шок във ФА къп - Астън Вила изхвърли Ливърпул от финала


Шок във ФА къп - Астън Вила изхвърли Ливърпул от финала

1458 0

Отборът на Астън Вила изхвърли Ливърпул от финала в турнира ФА къп, след като "виланите" обърнаха английския гранд от 0:1 до 2:1 в полуфиналната среща между двата отбора днес.

Нулевото равенство беше нарушено в 30', когато защитата на бирмингамци капитулира след сериозна грешка. Играчите на Тим Шърууд не успяха да изнесат топката, която стигна до Стърлинг на границата на наказателното поле. Той изведе Коутиньо на скорост в пеналта, а бразилецът с точен удар откри резултата.

Само 6 минути по-късно равенството беше възстановено, след като при бърза атака Делф успя да намери Бентеке в наказателното поле, а белгийският стрелец реализира безпроблемно - 1:1. Това беше 9-ия гол на нападателя в последните 7 двубоя.

Решаващият момент в срещат дойде 9 минути след началото на второто полувреме. При контраатака Бентеке комбинира с пета с Грийлиш, който от своя страна пусна за Делф в наказателното поле. Той мина покрай двама защитници и от 4 метра разстреля вратаря на Ливърпул.

Ливърпул така и не успя да се възстанови от този шок, но все пак в 88' се стигна до опасна ситуация. Джерард засече центриране от корнер, но топката беше избита от голлинията. Последва гол на Балотели, но той беше отменен от главния рефер на срещата.

Астън Вила се класира за 11-ия си финал за ФА къп, но едва за 3-и път "виланите" стигат решаващата среща от 1920-а година насам. В същото време Ливърпул губи едва 2-ия си полуфинал от последните 10 опита.

Вила ще се изправи в битка за трофея срещу Арсенал, който вчера стигна до трудна победа след продължения над Рединг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички