Ливърпул стартира с успех след голово зрелище с Лийдс, Салах с хеттрик


Ливърпул стартира с успех след голово зрелище с Лийдс, Салах с хеттрик
Снимка: Getty Images/Gulliver

1880 0

Ливърпул и Лийдс изиграха зрелищен двубой в откриващия кръг на новия сезон във Висшата лига. Мърсисайдци победиха с 4:3 и започнаха успешно защитата на титлата си. Новакът в шампионата три пъти наваксва на "Анфийлд" на шампионите, а цели пет попадения бяха отбелязани през първото полувреме. Въпреки добрата игра Лийдс не успя да измъкне точка при завръщането си в елита. За Ливърпул Мохамед Салах вкара хеттрик, като и Върджил Ван Дайк отбеляза едно попадение. За Лийдс точни бяха Харисън, Бамфорд и Матеуш.

Мърсидайдци започнаха много активно и агресивно срещата, като в самото начало можеха да открият след взаимодействие между Фирмино и Кейта, но гостите се справиха. В 4' Мохамед Салах стреля от границата на наказателното поле, а топката срещна ръката на Робин Кох и главният съдия Майкъл Оливър посочи бялата точка. Египетският нападател застана зад топката и не сгреши - 1:0.

В 9' Елдер Коща прати отблизо топката във вратата на Алисон, но попадението правилно бе отменено заради засада. Три минути след това обаче нямаше какво да спаси Алисон. Калвин Филипс с далечен пас намери Джак Харисън, който се справи с Трент-Александър Арнолд и с удар в долния десен ъгъл възстанови равенството - 1:1. В 16' пък бе отменен гол на Ливърпул, който реализира Мане, но преди това Анди Робъртсен е бил в засада.

До 30' резултат вече бе 2:2. В 20' Ван Дайк засече от корнер и се разписа за 2:1. Срещата обаче продължи да бъде изключително динамична и в 30' след грешка на Ван Дайк, който не преценни добре центриране. Топката попадна в Патрик Бамфорд, който копна над Алисон и реализира - 2:2. В 33' шампионите излязоха напред в резултата за трети път. Струйк не успя да изчисти добре центриране от фаул на Робъртсън и топката стигна до Салах, който със страхотен изстрел я прати във вратата за втори път. Минута преди почивката гостите поискаха дузпа, но реферът не отсъди такава, а и ВАР не се намеси.

И втората част започна с положения пред двете врати. В 49' Вайналдум не успя да се разпише от близо след пас на Фирмино. В 59' Харисън прехвърли Алисон, а в опита си да изчисти с глава Александър-Арнолд си отбеляза автогол, но имаше засада, което спаси младия играч на мърсисайдци.

В 66' Лийдс изравни резултата за трети път. Коща центрира отдясно, а Матеуш Клих пое добре топката и стреля прецизно в далечния ъгъл. В 75' Ван Дайк вкара второто си попадение в двубоя, но то не бе зачетено заради нарушение на Къртис Джоунс срещу Кох. Две минути преди края на двубоя Ливърпул вкара четвъртото си попадение. Родриго фаулира Фабиньо в наказателното поле и съдията веднага отсъди дузпа. Зад топката застана Салах, който бе безгрешен и оформи своя хеттрик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички