Ливърпул ще притисне зимно Аякс за Мохамед Кудус


Ливърпул ще притисне зимно Аякс за Мохамед Кудус
Снимка: Getty Images

1272 0

Ливърпул ще опита да привлече нападателя на Аякс Мохамед Кудус през зимния трансферен прозорец. 22-годишният ганаец впечатлява за гранда от Нидерландия до този момент през сезона, като има 10 гола и 2 асистенции в 21 мача от всички надпревари.

Кудус вкара пет гола в 14 от мачовете на амстердамци в Ередивизие и впечатли с игри в групите на Шампионската лига, където вкара четири гола и подаде за други два.

Самият нападател вкара на Ливърпул през септември в мача между двата отбора, а интересът на „червените“ се е засилил след изявите му на Мондиал 2022.

Според британската преса пък Кудис ще иска да си тръгне от Амстердам през януари, а Ливърпул е неговият следващ избор. Той вкара за родината си два пъти в Катар в трите мача, което допълнително засили интереса към него.

Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Юнайтед също следят ситуацията и се очаква дори Евертън да опита оферта към Аякс, но тя ще бъде едва чак през следващото лято. „Карамелите“ вече опитаха веднъж да го привлекат на „Гуудисън Парк“.

„Бях много близо до подпис с Евертън. Смятам, че това беше добър проект за мен и исках да опитам, но нещата не се получиха“, каза през есента той за Star Connect.

Спортният директор на Барселона – Жорди Кройф, пък наскоро призна, че каталунците следят Кудус от една година насам и може също да пробват оферта към Аякс. А какво шоу си спретна Ливърпул със Сити, разбери в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички