Ливърпул се разделя с осем човека, акумулирайки 80 милиона паунда


Ливърпул се разделя с осем човека, акумулирайки 80 милиона паунда
Снимка: Getty Images/Guliver

16646 0

Ливърпул възнамерява да се раздели с осем свои футболисти през лятото, чрез които да си набави 80 милиона британски лири за нови трансфери.

Мърсисайдци вече започнаха с работата си по сделките, като в петък привлякоха бранителят Ибрахима Конате от РБ Лайпциг за 40 милиона евро. Очакванията са на „Анфийлд” да дойдат още няколко нови през лятото, но това ще стане, ако Юрген Клоп реши да продаде част от настоящите си футболисти, които не са с важен статут за първия отбор.

Според Liverpool Echo, Джердан Шакири и Дивок Ориги ще си тръгнат от северозападна Англия, като се очаква „червените” да генерират близо 30 милиона паунда от тяхната раздяла.

Марко Груич, Хари Уилсън и Такуми Минамино, който изкара наем в Саутхемптън през втората половина на сезон 20/21, също ще бъдат обявени за продажба. Следващи в листата са Тайво Авонийи и Лорис Кариус, като Бен Уудбърн също не попада в плановете на Клоп.

Ливърпул вече се раздели с един футболист, като в последната седмица Джорджинио Вайналдум се сбогува с отбора. А какво каза Клоп за Конате, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички